Varit hos Emelinda

Har precis kommit hem. Har varit hos Emelinda på Hudvårdscenter och fick mig en ansiktsbehandling. Jisses va skönt det var. Det var inte sista gången det där inte. Höll nästan på att somna ett tag där när man hade masken på sig en stund. Sen tog jag en snabbhandling också innan jag åkte hem. Nu ska jag ta mig en dusch innan jag tar mig en bit mat. Pussi pussi!


God morgon på er


PartyLite

Nu har man varit på Ljusparty eller som det heter PartyLite. Mycke doftljus att lukta på. Det var stora och små i olika färger. Jag beställde 12 st värmeljus i doft vit snöbär. Tyvärr hade jag inte kameran med mig,det skulle nog bli väldigt fina bilder.  Den 19/11 ska jag på ljusparty igen...hos Pernilla. Nu har jag ätit kyckling med ris,gott! Blir lite tv tittande nu ett tag sen i säng,för imorgon är det jobbdags. Sov gott! Pussi pussi!

Ska till Vendel idag

Idag ska jag till min syssling Carola i Vendel. Hon ska ha ett Ljusparty. Jag som älskar ljus... Så det kanske blir så att jag hittar nåt som jag vill ha. Men först ska jag tvätta,ska ut dit snart. Blev ju ingen tvätta alls förra helgen för då låg jag och va sjuk så jag har en hög med tvätt nu.Ute är det grått men det gör inget,jag älskar ju hösten... Nu ska jag klä på mig och börja sortera tvätten. Pussi pussi!


God Morgon

Gomorron! Ni har väl inte glömt att ställa om klockan,en timme tillbaka...


Vit kladdkaka

8-10 bitar
150 g vit choklad
150 g smör
4 dl vetemjöl
3 dl strösocker
3 ägg
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 dl creme fraiche

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och socker poröst.
3. Smält smöret i en kastrull,ta av kastrullen från värmen och ha i
chokladen. Rör tills allt är blandat.
4. Blanda ihop mjölet,bakpulvret och vaniljsockret,sikta i mjölblandningen,creme fraiche
och chokladmixen i äggsmeten,rör försiktigt tills
allt är blandat.
5. Smörj och brö en kakform med löstagbar botten och häll smeten
i formen,grädda i 20 minuter.


Ha en skön fredag...


Mår bättre och bättre

Känner mig lite bättre idag och är skönt. Idag tänker jag klä på mig och vara upp,känner att jag orkar vara det. Har lite feber fortfarande så jag hoppas att den är borta ikväll eller imorgon. Usch,är så less på det här nu. Nu tänker jag fixa cappuccino och sen ska jag kolla på en film. Ha en bra dag! Pussi pussi!


Fontäner i Uppsala


Mår dåligt fortfarande

Är hemma fortfarande. Febern vill inte gå bort och snuvan gillar visst att vara kvar. Själv är jag less på det här nu. Nu vill jag bli frisk och orka göra nåt. Vill ut och fota hösten bla. På jobbet är dom kort om folk (inget ovanligt vill säga) men jag känner att jag orkar inte jobb,jag sover ju bara här hemma,orkar inte göra nåt annat. Jag skulle egentligen vara på Svartbäckens dagis mån,tis och ons men det gick inte. Och Mia som jag brukar turas om med att gå dit är också sjuk. Hon som ska vara där har semester. Nu vet jag inte vem som har fått gått dit. Nu ska jag göra ordning lite te och sen lägga mig i soffan och kolla lite på TV. Håll er friska och ha det bra!

Snuva och feber plus envis hosta

Gomorron på er! Trodde jag kunde jobba idag men jag har dundersnuva,feber och en förskräcklig hosta som kom i igår. Mår inte alls bra. Dricker te nu och ska hoppa ner i sängen igen alldeles strax. Hoppas ni mår bra iallafall. Ha en fin dag! Pussi pussi!


Gonatt...


Söndag igen


Sötnos eller?...


Frukostdags

Gomorron! Här är det snuvigt men halsontet är borta och det är skönt. Kaffet är påsatt och jag ska alldeles strax fixa lite rostat bröd,gott gott! Ska bara klä på mig lite först. Tänker hålla mig inne idag,vill bli frisk nu. Fundera på att rensa lite i klädkammaren bla. Ha en fin lördag! Pussi pussi!


Äntligen fredagkväll så nu blir det...

FREDAGSMYS! Har jobbat idag och det var lite jobbigt. Är ju förkyld så man är lite hängig. Lite ont i knät hade jag så jag haltade lite. Men det gick bra. Man kom hem iallafall. Nu ska jag bara försöka krya på mig och vila mycke. Ha en mysig fredagkväll alla ni! Pussi pussi!

Ha en underbar FREDAG allihop


Cocoskonfekt

Ca 40 st

Bryt 100 g mörk blockchoklad i små bitar ner i en skål.
Lägg i 75 g smör och 50 g cocosfett.
Ställ skålen över en kastrull med hett vatten och låt allt smälta.
Låt blandningen svalna något.
Vispa upp ett ägg.
Tillsätt det lite i taget under vispning.
Använd gärna evisp.
Blanda ner ca 1 dl cocosflingor.
Forma till små bollar och rulla dem i cocosflingor.

Gott gott!


Ny frisyr...

Är så sugen på att klippa mig och få en helt ny frisyr. Och några av dom här skulle jag kunna tänka mig. Och så gärna lite slingor och så...

Torsdag 20/10 2011

Kaffet är påsatt och jag är påklädd. Är hemma även idag. Knät är mycke bättre så imorgon tänker jag jobba. Har blivit förkyld...halsont och snuvig...inte kul alls! Bara jag inte får feber nu... nä nu ska jag äta frukost. Pussi pussi!

Ont i knät

Idag är jag hemma från jobbet. Jag har ju haft ont i vänstra knät ända sen i somras och i går kväll när jag skulle gå upp från soffan (låg i soffan och skuttade/hoppade upp) så vred jag på nåt konstigt sätt knät så jag både hörde och kände hur det knakade i knät. Nu har jag ont och haltar rätt så mycke. Det är dock bättre nu än i går kväll för då kunde jag inte stödja på benet. Har legat och läst och hållt på med korsord idag,mycke mer kan jag inte göra. Tycker synd om dom på jobbet för dom är extremt kort om folk nu på eftermiddan. Nu ska jag värma på lite mat,magen kurrar... Ha en bra dag! Pussi pussi!

God natt med er...sov gott


Mysigt med höst...


Semester vore skönt...

Ända sen terminen började
har vi gått kort med
folk. Antingen har dom
varit sjuka,haft semester
eller varit utlånade. Så
nu är vi så trötta och slitna
så vi vill bara ha
semester nu.
Jag har inte
orkat skriva nåt här för
jag har varit så
trött om kvällarna.
I helgen hade jag
huvudvärk så jag låg mest.
Orkar knappt göra nåt
här hemma.
Tänkte jag skulle
börja rensa lite bla
i garderoben och
inneförrådet men
det har inte blivit
av. På höstlovet
på fredan är jag iallafall
ledig och det känns skönt.
Men det vore inte
så dumt med 2
veckors semester
inte sant...


Boktips

"Vyssan lull"
AV: Carin Gerhardsen


Regnar ute idag...myspys..om man är inne vill säga


God morgon på er alla


Dikt

                                           STORM

Plötsligt möter vandraren här den gamla
jätteeken,lik en förstenad älg med
milsvid krona framför septemberhavets
svartgröna fästning.

Nordlig storm. Det är i den tid när
rönnbärsklasar mognar. Vaken i mörkret
hör man stjärnbilderna stampa i sina spiltor
högt över träden.


                           TOMAS TRANSTRÖMER


God morgon


Prov av skor och marknad

På eftermiddan idag åkte vi iväg och provade ut jobbskor. Tog ett par sköna sandaler. Få se när vi får dom. Det var ju inte många att välja på... Sen efter det så äkte jag och Inger till marknaden. Köpte ingenting. Träffade på några jobbfolk och andra "ting". Var så trött så jag blev lite smått irriterad av alla folk som måste stå i vägen hela tiden... Nu ska jag fixa lite mat och sen blir det en skön dusch. Pussi pussi!

Måndan är över...

Den jobbiga måndan är över för den här veckan. Nu är det bara 4 dar kvar till HELG... Idag och i morgon är det marknad på Vaksala Torg,ska dit i morgon. Få se om man hittar nåt att köpa. Maten står  i ugnen och är snart klar. Ikväll ska jag bara glo på TV och inte göra nåt annat. Ska försöka lägga mig tidigt. Ha en trevlig måndagskväll. Pussi pussi!


Kreolskt kaffe

Till 1 glas

1 msk vatten
2 msk farinsocker
1 msk kakao
1 1/2 dl hett starkt kaffe

Garnering:
Ca 2 msk vispad grädde
Hackad eller riven blockchoklad

1. Rör samman vatten,farinsocker och kakao iek kopp.
2. Häll på kaffet och rör om.
3. Garnera. Serveras omedelbart


Gomorron på er alla...


Örhängerna och vinet


Höst är härligt


Kommit hem med lite mer än...

Jag skulle ju bara gå till Expert och få en bruksanvisning till min Universal som jag köpte igår men med mig hem fick jag även ett par örhängen från Guldfynd,ett par fredsmärkeörhängen och vitt vin "Drop in". Vinet har jag aldrig druckit förut så jag hoppas det är gott. Sen slank jag in och småhandla lite värmeljus,blockljus och grönsaker. Nu har jag precis satt på kaffe så jag tänker lägga mig och läsa lite nu och dricka lite kaffe. Sen blir det att ta fram snabeldraken och dansa runt med den ett tag. Vilket härligt höstväder det var ute förresten,ljuvligt.Pussi pussi!

Gott gottigott gott gott...

Lördagmorgon...som man har längtat. Det har varit en extrem jobbig vecka. Vi har varit knappt nån på jobbet. Antingen halvt sjukskriven eller utlånad eller semester. Sen har vi en ny som inte hittar på skolan... Så här har vi haft i flera veckor nu och nu börjar vi bli jävligt trötta och slitna. Vi skulle egentligen ha möte i torsdags men det blev inställt pga att det var fler sjuka. Nu i helgen ska jag banne mig bara ta det lugnt och vila mig. Ska bla gå till Expert och byta ut Universalen som jag köpte hos dom igår. Märkte sen när jag skulle koda in den att det inte fanns nån guidebok med koder. Och sån måste jag ju ha annars kan jag ju inte koda in rätt. Ska bara dricka upp mitt cappuccino,sen ska jag klä på mig. Ha en fin dag alla! Pussi pussi!

Välkommen härliga fredag,du är efterlängtad...


Lite mer änglar...


När mörkret faller...


Tisdag


Johnny-the one and only

Köpte DVD filmen "Pirates of the Caribbean-I främmande farvatten" idag. Så nu ska jag drömma mig bort i Johnny Depp´s fina ögon...


En ny HÄÄÄRLIG vecka framför oss...


Drink tilltugg

FYLLDA COCKAILTOMATER

Använd gärna både gula och röda tomater,det blir mer dekorativt. Fyngen kan göras i förväg.


12 cocktailtomater
400 g fransk getost,gevre
1/2 msk flytande honung
2 msk olivolja
2 krm salt
färsk basilika


Slär av ett lock på tomaterna. Gröp ur och ställ dem upp och ner för att rinna av.
Blanda osten  med de övriga ingredienserna och smaka av.
Fyll tomaterna och garnera,gärna med basilika. Servera med eller utan lock.


Ha en trevlig söndag


Lite nytt som jag vill ha till jul...


Ha en skön lördag


RSS 2.0