GOTT NYTT ÅR


God Morgon på er

Det har blivit torsdag och jag njuter av att ha semester. Inte tänka på att passa några tider,gå och strosa hemma,gå på rean,läsa och så vidare. Det är HÄRLIGT! Fast jag vaknar tidigt,idag vaknade jag kl 6 och inte kunde jag somna om. Så det var bara att gå upp och sätt på kaffe. Har fått i mig 3 muggar kaffe än så länge. Ha en mysig torsdag alla!

Gomorron,ha en fin onsdag


Sommarminnen...

I somras var jag och Inger på "räkbåten". Det är tradion för oss att vi åker den varje sommar. Och jag tror inte jag har lagt upp lite bilder från den så vassegoa...


Vaknade tidigt...

Trots man hade semester och man skulle få sova lite längre så vaknade jag halv 7 och inte kunde jag somna om. Så jag gick upp och satte på kaffe. Idag har jag varit till Gränby Centrum och gick å strosa lite där. Kom hem med ett par jeans,glögg,frukt och grönsaker. Sen har jag inte gjort så mycke mera än att jag har läst och suttit vid datorn. Nu börjar jag bli hungrig så jag tänker göra mig en god räksallad med lite vitlöksdressing på,mums. Ha en fortsatt trevlig tisdagskväll! Pusi pussi!

Ljus ljus strålande ljus...


Gomorron


Mer bilder från den dansgruppen som Ellinor och Malin var med i


Citat

"En man med en klocka vet vad klockan är,en man med två klockar är aldrig säker"

Gomorron

Gomorron på er! Det har blivit annandagjul och snön lyser av sin frånvaro. Det skulle ju va kul me lite snö åtminstonde... Jag har firat jul med att äta gott,dricka gott,öppnat julklappar,läst,löst korsord och latat mig. Har alltså haft det skönt. Och jag ska fortsätta att ha det... God Jul på er!

God Morgon på er alla och ha en fortsatt GOD JUL


JULDIKT

Nu tindrar stjärnor i det blå
i hus och fönster likaså
och alla röda tomtar gå
med vita skägg och luvor på.

Ge oss musik,fiolen stäm
och sjung om julen och Betlehem!
Låt Staffan vattna
fålar fem
och god havre fodra dem.

Låt friden komma till envar
sen Kalle Anka tystnat har
sen klapputdelningen är klar
och bara sömningheten är kvar.


     Lennart Hellsing


Ha En Riktig GOD JUL


Nu har...

Nu har man SEMESTER och ska inte jobba förräns den 9/1 2012. JIIPPI!!!

God Morgon


Snart semester...

Nu så ska jag bara jobba 1 dag till och sen ska jag inte obba mer i år. Börja jobba igen den 9/1. Ska verkligen bli jätteskönt! Och i morgon får vi sluta tidigare,skönt! Jag är så trött så jag orkar knappt göra nåt här hemma...Ligger lite efter nu...men vad gör väl det. Jorden går väl inte under för de...eller hur? I morgon bitti ska jag vara på Backens förskola. Har aldrig varit där men det är bara 2 avdelningar öppna så det är inte mycke...hoppas jag. Ha en fortsatt mysig torsdagskväll! Pussi pussi!

Fin ljuslykta


God Morgon


Min Amaryllis


Lite bilder från söndagens dansuppvisning i Musikens Hus


God Morgon


På dansuppvisning

Snart ska jag hoppa på bussen för att åka till Musikens Hus. Där är det dansuppvisning idag. Bla ska Ellinor och Malin dansa. Hoppas det blir bra...

I tvättstugan nu

Från kl 7 i morse har jag haft tvättstugan. Det är snöblask ute och jag hade bara sandaler på mig när jag var ute dit för en liten stund sen...strumporna blev visst lite våta... Få se om det kommer mer snö idag.

Fjärde Advent


Fjärde Advent


GRATTIS Carola som fyller år idag


God Morgon på er


Har kommit hem från födelsedagskalaset i Vendel


Till Vendel...

Alldeles strax ska jag till Vendel och GRATTA CAROLA som fyller år i morgon söndag.  På bilden ser ni även  deras ena hund Leia. Har i morse slagit in hennes presenter. Ute regnar det...pissväder...blir så förbannad på vädret. Nu vill jag ha lite snö så man känner lite julfeeling. Ska ta med kameran så jag tänker fota en hel del. Ha en bra dag alla,trots det usla vädret. Pussi pussi!


GLÖGGTRYFFEL

Ca 20 st

1 dl grädde
25 g smör
5 msk socker
3 msk valfri glögg
200 g choklad,minst 50 % KAKAOHALT

1. Värm grädde,smör,socker och glögg i en kastrull.
2. Ta av den från plattan precis innan den börjar koka.
3.Bryt i chokladen och rör tills allt har smält.
4. Låt svalna helt och forma sedan runda bollar,rulla i kakao


Den här är en tryffel med riktig julkänsla tack vare glöggen. Använder du vinglögg får du en lite starkare smak medan saftglöggen ger tryffeln en mild och lite mer barnvänlig smak.


God Morgon


Lite mer tomtar...


Nu är det äntligen helg...

Efter 3 dagar på 2 förskolor är jag alldeles knas i huvudet. Barnen har grinat,skrikit och varit runt mig hela tiden så det är så skönt att få komma hem där det är tyst och lugnt. Jisses! Ikväll ska jag bara mysa i soffan. Har en helg framför mig som består av födelsedagsfirande,dansuppvisning och tvättstuga. Ha en härlig fredagskväll!

Freda freda freda...


Bland tomtar och änglar...


Citat

                       "Om förvirring är första steget mot kunskap
                       så måste jag vara ett geni"


Det börjar närma sig freda...


Dagis idag

Idag och resten av veckan ska jag vara på Lilla och Stora Von Bahrs Förskolor. Skönt...man fick ju en sovmorgon i morse. På Lilla så bjöd köket på glögg,peppisar,kex och ostar och lussekatter. Gott! Och till lunch fick man fiskpudding. Första gången jag åt det men det var ju gott...riktigt gott! Nu snart är det läggdags,är så trött. Sov gott alla!

God Morgon


Gott va de...

Mätt mätt mätt är jag. Kom hem nyss och man är så mätt så man vill bara ligga still. Gott va de! Nu dröjer det ett år innan man kommer tillbaks. Ska lägga mig i soffan ett tag innan jag hoppar ner i sängen. Gonatt!

JULBORD

Ikväll vankas det julbord på Odinsborg. Det ska bli gott! Har blivit en tradition att jag och Inger åker till Odinsborg och äter julbord. Där är det bra och god mat och bra service. Ska börja göra mig i ordning nu för Inger kommer om en stund och hämtar mig. Ha en mysig tisdagkväll. Pussi pussi!

Hos Emelinda igår...

Igår var jag så trött och hungrig när jag kom hem så det blev inget blogg alls igår. Efter jobbet igår så gick jag till Emelinda på HVC och fick en laserbehandling. Efter de så blev det stan en stund och köpte julklappar. Även jag var kissnödig,trött och magen började kurrade så tog jag bussen till Gränby Centrum och köpte en present och handlade lite mat. När jag satte nyckeln i låset var kl fem i sex. Det första jag gjorde var att jag tog mig en skön dusch. Sen matfix. Satte mig framför tv med mat lagom till julkalendern. Restan av kvällen var jag helt borta. Orkade ingenting... Nu tänker jag ta mig en dusch och sen plocka fram lite kläder som jag ska ha på mig i kväll.

Lyktan på balkongen...


Min fina ängelskål


Vita romkulor

Ca 20 st

1 dl grädde
2 msk ljus rom
250 gram vit choklad


1. Koka upp grädde och rom i en kastrull,tag av den från plattan.
2. Bryt sönder chokladen och låt den smälta ned i den varma grädden.
3. Låt smeten stelna så pass att du kan forma bollar av den.
Rulla sedan bollarna i florsocker.


Citat

                                    "Vänskap är en planta,
                                     som kräver flitig bevattning"


Söndag idag


MALIN - Grattis på din namnsdag idag


God Morgon på er


Glögg...

Åsså blev det till slut äntligen helg...så skönt! Håller på med maten nu. Potatisgratängen är i ugnen och kasslern är uppskuret. Gott gott! Ikväll blir det lite glögg,slurp! Mys riktigt ordentligt nu alla. Pussi pussi!

Härliga fredan är här...


GLÖGGKAKA

Ca 10 bitar

200g smör eller margarin
4 ägg
2 1/2 dl socker
3 dl vetemjöl
5 msk vinglögg

GLASYR:
2 dl florsocker
2 msk vatten


1. Smält smöret i en kastrull.
2. Vispa ägg och socker poröst,rör ned smöret,mjölet och glöggen.
3. Häll smeten i en smord och bröad form,gärna med löstagbar kant.
4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader i 30 minuter.
5. Rör ihop vatten ch florsocker till en tjock glasyr och ringla den över kakan.
Dekorera med frysta lingon eller krossade pepparkakor.
En god kaka med härlig smak av glögg,servera en stor klick grädde till.


På dagis idag

När jag precis hade bytt om i morse på jobbet så ringde våran samordnare och så att jag skulle till Lilla Von Bahrs förskola och Von Bahrs förskola. Jag skulle få skjuts dit så det var skönt. Det ligger ju nära mig så jag kom hem "tidigt" idag. Skönt skönt! Och i morgon kommer jag få sovmorgon...härligt! Nu ska jag fika lite innan jag börjar med maten. Ha det så bra resten av torsdagen! Pussi pussi!

Onsdag


Kinamat igen

Har precis kommit hem. Har varit på China River med  3 arbetskamrater och ätit buffé. Gott gott! Blev 2 glas vin till... Hade väldigt trevligt och roligt! Skrattade så man fick ont i magen... Nu blir det en välförtjänt dusch och sen blir det inget mer (bara teve tittande). Pussi pussi!

God Morgon


Det har snöat ikväll


Julklappar

Var och köpte lite julklappar efter jobbet. Nu har jag bara några st kvar och det känns skönt att dom nästan är klara. Julkorten har jag skrivit så dom ska jag skicka iväg om några dar. Imorgon ska jag ut och äta med arbetskamraterna så det hoppas jag att det blir trevligt. Nu blir det en dusch och sen matfix. Ha en mysig måndagskväll. Pussi pussi!

Måndag morgon...


Vinterlandskap


Beyonce Heat

Parfymen som jag köpte i fredags Heter Beyonce Heat. Luktar så gott!


God Söndag


Citat

"Än är inte livet slut,
så passa på och njut"


Hemma igen

Hemma igen efter några timmar på stan med Malin. Fick med mig hemnågra julklappar och passade på att köpa julkort som man ska skicka iväg snart. Vi åt sallad på Cupido och det var mums och mättande. Innan vi åkte hem fikade vi på Landings,gott! Nu är man lite trött men jag funderar på att börja pynta lite tomtar här hemma. Ska ta och värma lite glögg först. Mys så gott alla!


På stan med Malin idag

Idag ska jag på stan med Malin. Vi ska köpa julklappar. Jag ska även köpa en present till Carola som fyller nästa helg. Jag är halvfärdig så jag borde inte sitta här,ska med bussen om trekvart. Ha en fin dag alla!

God Morgon


Nu är det helg...

Helg helg helg! Guu´va skönt med helg alltså! Idag har vi haft stormöte på Rosendals Gymnasium. Först fick vi en liten liten jultallrik (inte mycke att hurra för) som man inte blev mätt av. Sen var det några som pratade (som man inte hörde vad dom sa) . Det bästa va att vi fick sluta strax efter kl 1. Åkte och handlade och gick i affärer. Köpte mig en ny parfym bla. Gott gott!  Ikväll blir det fredagsmys! Pussi pussi!

Ljuvliga fredag


Värkande fötter...

Kom hem alldeles nyss. Har gått på stan med Yvonne i några timmar. Vi skulla köpa present till en arbetskamrat som fyller år idag. Sen passade jag på att köpa fyra julklappar medans jag ändå var på stan. Vi tog en Cappuccino medans vi skrev grattiskortet. Jävlar va mycke folk det var på stan... Nu en snabbdusch och sen nåt enkelt i matväg. Mys på er! Pussi pussi!

Abbe 50 år idag. Hurra Hurra Hurra!


RSS 2.0