GLÖGGKAKA

Ca 10 bitar

200g smör eller margarin
4 ägg
2 1/2 dl socker
3 dl vetemjöl
5 msk vinglögg

GLASYR:
2 dl florsocker
2 msk vatten


1. Smält smöret i en kastrull.
2. Vispa ägg och socker poröst,rör ned smöret,mjölet och glöggen.
3. Häll smeten i en smord och bröad form,gärna med löstagbar kant.
4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader i 30 minuter.
5. Rör ihop vatten ch florsocker till en tjock glasyr och ringla den över kakan.
Dekorera med frysta lingon eller krossade pepparkakor.
En god kaka med härlig smak av glögg,servera en stor klick grädde till.


Kommentarer
Postat av: Mie

Mmmmm... det där receptet snor jag av dig! :)

Glad tredje advent!

2011-12-11 @ 13:51:59
URL: http://miesliv.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0