Heeelg...

Solen gassar och värmer,så ljuvligt! Nu ska man njuta av att man är ledig i hela 2 dagar. Ha nu en mysig och härlig  fredagkväll.Pussi pussi!


I kväll blir det fredagsmys...


Varmt i dag

Kors va varmt det va i dag. Det va ju rena sommarvärme... Satt ute på lunchen en stund och det var skönt. Vet ni vad det är för dag i morgon? Jo...FREDAG! Härliga ljuvliga fredag!

Torsdag


Boktips

"Må döden sova"
AV: Anna Jansson


Brynplockning

Nu har jag varit hos Emelinda på Hudvårdscenter igen. Det var ögonbrynsplockning som gällde idag. Så skönt att bara ligga där och bli ompysslad. Nästa gång jag ska dit blir slutet på oktober och ska jag på ansiktsbehandling,härligt! Nu ska jag fixa en ost och skink sallad,är så hungrig. Mys riktigt ikväll,det är ju lillördag... Pussi pussi!


Onsdag=lill lördag


Betalt räkningar

Nu har man betalt räkningar så nu är både kontot och plånboken tom igen... Hade extra många räkningar denna gång och sen har jag ju varit sjuk så dom har ju dragit av... En hel månad kvar till nästa lön... Nu ska jag lägga mig så jag orkar gå upp imorgon bitti. Gonatt!

Älskar Loka citron...


Tisdag


Tjena Tjaba Hallå

Måndan har gått och det är "bara" 4 dagar kvar på veckan. Vi var alla på jobbet idag,helt otroligt. I fredags hade dom varit 3 på morgonen och  sen fyra... Hoppas det blir bättre denna vecka. Jag mår bra och det är skönt. Är lite trött bara men det är man ju alltid på måndan. Ska snart duscha och sen ska jag stå och stryka en stund hade jag tänkt. "Strykhögen" är stor så jag måste börja nångång. Härligt väder har vi haft idag också...höstväder! Älskar hösten! Må så gott och ha en mysig måndagkväll! Pussi pussi!

Måndag...


Söndagkväll...

Så har söndagen gått... och i morgon är det dags för jobb. Kände mig ju lite hängig och småsnuvig i morse men det känns bättre nu. Tog 2 brus treo tabletter och sen efter ett tag så kände jag mig bättre. Skönt! Nu vill jag INTE bli sjuk igen,nu räcker det. När jag hade tvättat klart så tog jag mig en skön promenad runt Gärdet och det var ljuvligt skönt,friskt. Nu har jag duschat och nu tänker jag glo på TV ett tag. Ha en skön söndag kväll!


Gomorgon alla

Gomorron alla! Redan söndag...lördagen gick otroligt fort. Idag har jag tvättstugan och sen ska jag kanske rensa lite i garderoben i sovrummet,det behövs... Känns nästan som om jag håller på att bli förkyld...lite snuvig är jag och är lite småhängig,typiskt. Ha en mysig söndag! Pussi pussi!

Att det ska va så svårt att hitta på rubrik...


God Morgon


Behöver skor...

Jag behöver ha höst och vinter skor. Så jag tänker gå till Sko-punkten nästa vecka och kolla in om jag hittar några. Pussi pussi!

Mår bättre

Känner att jag mår bättre idag och det är skönt. Mår dock lite illa fortfarande men bara lite. Har lite lite huvudvärk och småfryser lite. Skönt att det börjar bli bra. Ute skiner solen ser jag. Idag ska jag dricka mitt första kaffe på några dar. Jag längtar!


I need coffee

Nu har jag druckit te i två dagar så nu är jag stort behov av KAFFE. Ska pröva i morgon fredag. KAFFE KAFFE KAFFE.


Ligger i soffan och mår illa

Är hemma idag. Kräktes i natt. Usch,mår så illa. Fryser gör jag också. Dricker te och det får jag behålla. Men jag är så sugen på kaffe men det vågar jag inte dricka än. Ligger och slötittar på tv och sen sover jag en stund. Hoppas ni mår bra och har en bra dag.

Illamående

Fick åka hem idag från jobbet. I morse hade jag ont i huvudet när jag vaknade annars så mådde jag bra. Men när jag väl hade börjat jobba så började jag må illa och det blev bara värre och värre. Så efter rasten så åkte jag hem. Har spytt 2 gånger än så länge men jag mår väldigt illa. Ska ta i ordning en mugg te nu så jag får nåt i magen,sen ska jag fortsätta ligga och vila. Ni andra ska ha en trevlig onsdagkäll! Pussi pussi!

Tisdag...

Igår när jag väl hade kommit hem var jag så trött och hungrig så jag orkade inte skriva nåt. Var till Emelinda på Hudvårdscenter efter jobbet. Visste inte att Matilda hade slutat så jag blev lite försvånad när Emelinda öppnade. Hon ska plugga nu i 3 år så jag kommer sakna henne. Men Emelinda ar duktig hon med så...När jag var klar där så åkte jag och till Gränby Centrum för att handla. När jag äntligen hade handlat klart och var på väg hem så träffade jag på en granne som jag inte hade sett på väldigt länge. Vi pratade i över 2 timmar. Jag hade inte hjärta att säga att jag måste hem. Hon var så ledsen och grät när hon berättade vad som hade hänt henne.  Usch det var så hemskt,stackars Teresa. Man märkte att hon ville prata så jag struntade i att jag var trött,hungrig OCH KISSNÖDIG. Var hemma kvart över sju (på kvällen).Hopp in i duschen och sen fixa lite mat. Annars så var det lugnt på jobbet. Vi var hör och häpna ALLA där. Det var länge sen. Igår var det också 30 år sen som mamma dog. Tiden går... Idag var en sjuk så då var vi en mindre. Men det gick. Men jag är så trött så jag tänker ta mig en härlig och skön dusch och sen fixa till nåt enkelt i matväg. Sen blir det nog en tidig "sängkväll". Nu önskar jag er en fin och skön tisdagkväll. Pussi pussi!


En god söndag på er

Nu blir det kaffe och ostsmörgås...


Te

Känner mig lite frusen så jag har tänt en massa värrmeljus och gjort iordning en mugg te. Hoppas jag blir lite varmare. Sitter och kollar på Fångarna på fortet nu.


Citat

"Gör det roliga först,
det tråkiga är mindre tråkigt
när inget roligt väntar"


Har ätit lunch med Hanna

Har kommit hem för en stund sen. Var på stan med Hanna,vi åt lunch bla. Var på Panini och åt Bakpotatis med skagenröra. Så gott så man dööör! Tänkte jag skulle köpa skor men hittade inga. Nu blir det kaffe och lite glutt på TV en liten stund innan jag lagar nåt i matväg.


Höst


Gomorron på er alla

Lördag morgon.
Nyvaken.
Morgonkaffet viktigt.
Gå på stan.
Lunch.
Städa hemma?
Myskväll.


Kan det verkligen vara sant...

att det är helg nu??? Det har varit en lååång,jobbig och tung vecka. Man har ju somnat i soffan varje kväll en stund och man har varit helt borta. Så det ska bli så skönt med lite lung och ro nu i helgen. Det var meningen att jag och Ylwa skulle ut och äta plus gå på bio i morgon lördag men...det blev uppskjutet. Ska duscha nu innan jag börjar med maten,ska ta mig ett glas vin och känna att det är HELG. Ha en jättetrevlig fredag kväll alla! Pussi pussi!

Underbara fredag...


Nu tänker jag gå och lägga mig...


Nu...

tänker jag ta mig en cappuccino innan jag sätter igång med maten. Det blir kyckling med ris idag,med grönsallad


Tio små negerpojkar...

åsså var dom bara 3...
I morgonbitti kommer vi bara vara 3 st och vi ska egentligen vara 5 men...
Sen efter fikat och resten av dagen kommer vi va 2 (förhoppningsvis). På förmiddan
har vi 4 områden på eftermiddan likaså. Sen säger dom att vi säljer kvalite...
jojo...Det blir bra kvalite det här...
Inte en vecka till,det säger jag bara...för vi orkar inte mycke längre till.


GRATTIS

Grattis får man väl säga till min bror Glehnn och hans fru Camilla som har 10 årig bröllopsdag idag


Gomorron på er


En god kall laxsås

5 dl gräddfil
1 burk röd stenbitsrom
salt och peppar
salladslök

Så gott till lax


Äntligen hemma

Äntligen hemma. Trodde aldrig dagen skulle ta slut. Idag har vi varit väldigt få så på eftermiddan fick vi faktiskt hjälp och det var skönt. Så här kommer vi ha hela veckan. Tänk om man fick 2 veckors semester nu...det skulle vara guld det. Nu ska jag fundera ut vad jag ska äta till middag... Pussi pussi!

Onsdagmorgon


Boktips

"Sjöjungfrun"
                                            AV: Camilla Läckberg


Svandammen i somras


Trötta jag...

Ville inte alls gå upp imorse. Men man var så illa tvungen. Är så trött så trött. Nu är det bara 3 arbetsdar kvar så man får väl stå ut. Ikväll får jag främmande. Ivette kommer så jag har köpt hem lite fikabröd. Vi har inte setts sen i somras så det ska bli kul. Ha en trevlig kväll alla. Pussi pussi!


God Morgon på er alla


Nu säger jag Gonatt...


Ett ljus i mörkret


Min hall...


Musslor med dragonsmak - en liten förrätt

4 pers
Tillagningstid ca 15 minuter
+ ca 1 timme i kyl

1 stor burk musslor i vatten,ca 450 g
4 stora salladsblad
dill
citron

DRESSING:
2 msk vitvinsvinäger
2 msk chilisås
2 kryddmått salt
6 msk olja
2 msk finhackad persilja
2 msk färsk hackad dragon
eller 2 tsk smulad torkad

1. Blanda samman dressingen.
2. Låt musslorna rinna av väl och lägg dem i dressingen.Låt dem stå kallt i ca 1 timme.
3. Fördela musslorna på salladsbladen. Garnera med dill och citronklyftor.
4. Servera med rostat eller sprödvärmt bröd.

Mumsigt!


Många borta på jobbet...

Jag slapp förskolan i morse och det var jätteskönt. Hon är tillbaks men hon är halvt sjukskriven i två veckor. Idag har vi inte varit många på jobbet. Dom är antingen sjuka eller så är dom utlånade. På eftermiddan var vi 2 st...och vi ska vara 5... Kommer bli så här hela veckan,kul kul. Men vi är vana... Nu snart blir det en dusch och sen mat. Ska fundera ut vad man ska äta för nåt,har inte bestämt mig än . Ha en mysig måndagkväll! Pussi pussi!

Öhhh...


Har ni sett något gulligare?


Citat

"Oroa dig inte för morgondagen,
i övermorgon är den över"


Vill ha,vill ha...


Lumumbo-en varm dryck

Till ett glas

1 1/2 dl varm choklad med mjölk
1-2 msk konjak
GARNERING:
2-3 msk vispad grädde

1. landa choklad och konjak.
2. Lägg på vispad grädde.
Servera.

MUMS...


Söndag 11/9


Celeres Nordica

Har nu kommit hem från eldshowen. Det var kanon. Hade inte kameran med mig men var och såg på dom för 2 år sen och tog då kort. Men hade en annan kamera,en dålig kamera så det blev dåliga kort. Men man kan se lite iallafall.


Boktips

"Våren då allting hände"
                                                                 AV: Gunnel Beckman


HÖSTDIKT

Bladen flyger.
Lönnentappar löven.
Alla löven ramlar på marken.
Det är kallt.


Behöver...

Dessa behöver jag ha nu...

Vill ha

Dessa parfymer vill jag ha...


Hm,lite trött var jag nog...

Jag var nog liiite trött i går kväll. Jag råkad somna ca halv 8 på soffan och jag vaknade ca halv 6 i morse på soffan. TVn va på,lamprna lös och jag påklädd. Men skönt att sova ut... Sitter och bälgar i mig lite kaffe nu medans jag kollar runt andra bloggar. Hoppas det blir fint väder idag. Det är ju Kulturnatten idag så det blir många aktiviteter på stan. Själv ska jag bara kolla på Riddarspelet. Dom har sin eldshow i kväll kl 20 vid Odinslund. Ha en bra dag. Pussi pussi!


Nu ska man fira att det är helg...

Håll nu tummarna att man slipper den förbaskade förskolan på måndag. Vill INTE vara där längre. Nä nu ska jag tänka på nåt roligare...det är HELG. Jisses va skönt! Har lite huvudvärk nu så jag ska bara ta det lugnt i kväll. Ha en trevlig helg alla. Pussi pussi!


Mumsiga fredag


Torsdagen går mot sitt slut...

Äntligen är denna dag slut. Först förskolan sen fika på fyris och sen vandra vidare i regnet till Walmstedtska. Tycker jag bara har gått idag... Imorgon är det härliga fredag,som jag har längtat. På lördag är det kulturnatten och då är det Tornerspel. Dom har sin eldshow då. Så självklart ska man dit och kolla. Nä..hopp in i duschen nu och sen ska snabeldraken fram. Pussi pussi!

Torsdag idag...


Migrän

Är hemma för andra dagen. Blev hemma igår för jag hade migrän. Hade så ont i huvudet så jag mådde illa och kunde bara inte röra huvudet. Låg hela dan. Idag är det bättre,har ont fortfarande men det är betydligt bättre. Ska nog jobba imorgon,det känns så iallafall. Ute regnar det. Mysigt att va inne nu med tända ljus. Nu ska jag lägga mig en stund och läsa. Pussi pussi!


Nån tittar på dig...


Snart får jag mat...

Måndan är över och nu är det bara 4 arbetsdar kvar... Maten är alldeles snart klar,det blir korvgryta med kokt potatis,gott gott!  Ikväll tänker jag inte göra nåt alls. Glo på TV ett tag och sen i säng.


Ha En God Måndag


Suck...

Suck och stön...fick reda på alldeles nyss att jag måste ta Svartbäckens förskola imorgon igen. Hon som skulle ta den nästa vecka är sjuk...blir så less på förskolan...

Filmtips "Hur många lingon finns det i världen"


Tvätta tvätta tvätta

Har tvättstugan just nu. Sen ska jag försöka städa lite. Plocka undan och dammsuga...inte kul men man måste göra det nångång...


God Morgon


Picknickfilt

Idag har jag hämtat ut ett paket. Har vunnit ett litet pris från korsordstidningen Kors&Tvärs. I paketet låg en fin Picknickfilt. Den kommer jag nog använda rätt mycke nästa sommar.

Ulva marknad vid Ulva Kvarn

Har nu äntligen kommit hem. Va trött jag är...helt färdig.
Men det var kul att gå och titta där. Vädret visades sig på sin
bästa sida. Solen sken och det var varmt. Träffade lite folk,både
vänner och släktingar. En släkting Anette hade ett stånd där. 
Hon stod där och sålde sina egna hemmagjorda keramiksaker.
Dom var fina! Vi tog oss lite kaffe med räkmacka och en god
morotskaka. Mums!
Köpte bla en regnbågslax,cocosbollar och en massa änglar.
Hmm,jag och mina änglar.! Nu har jag precis tagit Ipren och
nu ska jag lägga mig på soffan ett tag och vila. Skulle behöva
dammsuga här hemma men det orkar jag bara inte. Huvudet
dunkar och är helt färdig. Det är en dag imorgon också...
Ha det så bra! Pussi pussi!


Dessa vill jag ha


Drinktilltugg

OSTFYLLDA PETITS-CHOUX
1 pkt petits-choux-mix
1 ört-och vitlökskryddad färskost
2-3 msk creme fraiche
salt,peppar och persilja

Baka små petits-chouxer enligt recept på paketet.
Blanda ost och creme fraiche till en slät kräm. Smaka av
med salt och peppar. Fyll petits-chouxerna och
garnera med persilja.

Ca 20-25 st


En god lördagmorgon på er

Vaknade för ca en halvtimme sen och kunde omöjligt somna om. Känner mig vissen även idag men jag VILL till Ulva marknad. Sitter här med en cappuccino och läser lite saker. Hoppas ni får en fin dag. Ni som bor i Uppsala kan ju alltid besöka Ulva marknad. Från kl 10-17. Idag och imorgon. Pussi pussi!


Äntligen helg

Va jag känner mig dålig. Har så ont i hela kroppen så jag kan knappt röra mig och har världens huvudvärk. Är hängig och trött. Ska äta en liten pizza bit först och sen ska jag vila mig på soffan. Tog 2 Ipren innan jag stack från jobbet. Jag som ska gå på Ulva marknad imorgon. Vill ju va frisk. Men hörrni...visst är det skönt att det är fredag...? Ha en mysig fredagkväll! Pussi pussi!


Fredag fredag fredag


Jag,Eva och Inger


Mår dåligt

Har äntligen kommit hem. Mår visset. Huvudvärk,hängig och ont i hela kroppen. Ska lägga mig en stund och vila mig innan jag fixar maten och duschningen. Har varit och handlat lite så jag slipper göra det imorgon. Fick skjuts hem av grannen mittemot. Skönt,har lite ont i knät så det var skönt att slippa gå med matkassorna. Har satt på ugnen. Ska ha potatisgratäng och kassler idag,gott! Pussi pussi!


RSS 2.0