31 mars 2011

Torsdagmorgon...önskar det vore fredagmorgon istället. Jisses va trött jag var imorse när klockan ringde och sängen som alltid är som skönast på mornarna...ville inte alls gå upp. Få se vad dagen har att bjuda på... Ha en skön dag alla! Pussi pussi!

Cocktail "Toblerone"

  • 5 cl honung
  • 1 cl chokladsås
  • 3 cl Frangeliko
  • 3 cl Kahlua
  • 3 cl Baileys
  • 1,5 cl mörk Creme de Cacao
  • 6 cl grädde
  • 2,5 dl isbitar

Häll honung och chokladsås runt insidan på ett kylt glas. Ställ glaset i frysen i 5 minuter så att det stelnar. Blanda övriga ingredienser i en mixer och mixa tills allt är välblandat. Häll upp i glaset. Glas:cocktailglas,15 cl. Garnering: Krossad choklad och ett sugrör.


Grattis

Grattis Britt som fyller 45 år idag.


Citat

"Livet är alldeles för viktigt för att man ska kunna tala allvarligt om det"

Lite fler änglar

Här är lite fler av mina änglar


Har grattat Yvonne idag

Idag har vi grattat en arbetskamrat,Yvonne,som fyllde 50 år i fredags. Men då var hon och hennes gubbe i Tallinn. Hon hade gjort en smarrig morotskaka och vi gav henne  en orkidee och presentkort på ett sånt som hon kan handla för  i ganska många affärer. Hon blev jätteglad

28 mars 2011

Så är det måndag igen...vart tog helgen vägen? Ha de bra idag alla! Pussi pussi!


Änglar

Jag samlar på änglar,är "galen" i änglar. Så här är några av mina änglar

På min balkong

Så här såg det ut på min balkong i somras

27 mars 2011

Söndagmorgon...Ska ta det lugnt även idag,har bara tvättstugan idag. Men snuvan är kvar och är hes fortfarande. Är så TRÖTT på förkylningen nu. Vill bli frisk. Solen är framme idag också. Ska käka frukost nu... Pussi pussi!

Skivtips

"Hunden heter Happy" med Markus Berjlund.

Boktips

"Den röda vargen"
AV: Liza Marklund


26 mars 2011

Äntligen är det helg,har längtat efter helgen hela veckan. Är fortfarande förkyld.Dundersnuvig och hes är jag. Så idag ska jag bara vara hemma och ta det lugnt. Ska försöka bli frisk på dom här dagarna. När man har kommit hem från jobbet har man störtat ner i soffan på en gång för man är helt slut. Har nu varit förkyld sen förra veckan. Ute lyser solen och det verkar va skönt men jag ska va inne hela dag och vila mycke. Ha en fin lördag på er alla! Pussi pussi!

Imorgon...

Imorgon är det FREDAG...

Sabla rethosta

Mår bättre idag. Har snuvan kvar och sen har jag fått en sån rethosta. Jag hostar och hostar. Jag fick gå till apoteket idag och köpa Nipaxon. Hoppas det hjälper. Imorgon från kl 13-16 är det föreläsning på GRAND och då är det väldigt pinsamt att man hostar och hostar hela tiden medans någon står och pratar och det ska vara tyst. Ska ta med mig halstabletter och lite LOKA. Jobbat har jag gjort idag och det gick bra men nu är jag så trött så jag vill baragå och lägga mig. Men jag ska se på Ullared först. Ha en fortsatt bra måndagskväll.

Söndag redan...

Va helgen går fort...söndagmorgon redan. Mår en aningen bättre idag men tänker bli inne idag också,förutom när jag ska till tvättstugan då men annars tänker jag inte göra nått. Ute lyser solen och det ser härligt ute. Nu blir det kaffe...

Sjuk

Idag mår jag inte alls bra. Halsont,dundertäppt,feber,ont i kroppen och huvudvärk. Så det blir sängen idag. Hoppas ni andra mår bra och får en trevlig dag.

Känner mig inte så bra...

Imorse när jag vaknade hade jag ont i halsen och var lite småhängig. Nu i kväll har det blivit lite värre. Snuvig,halsont,fryser ibland och svettas ibland. Har sovit en stund nu i kväll. Innan jag åkte hem så köpte jag hem ipren,treo,fisherman´s friend och bafucin ifall jag skulle bli värre i morgon och inte orkar gå ut i morgon. Usch,jag vill inte bli sjuk... Nu ska jag lägga mig på soffan igen och glo lite på tv.

Härligt


Kinamat

Nyss hemkommen. Har varit på Dragon Palace och ätit buffé med min vän Britt. Tog även ett glas vin till. Mmm kinamat är så gott. Tog även några sushibitar,gott gott! Nu är man mätt och belåten och även väldigt TRÖTT. Imorgon är det äntligen fredag. Som jag har längtat!!! Nu ska jag se på sista minutrarna på Halv 8 hos mig. Pussi pussi!


Torsdagmorgon

Gomorron alla morgonpigga! Alldeles nyss uppstigen och jag har sovit i 5 1/2 timme. Det är bra för att vara mig,sover så dåligt... Idag efter jobbet ska jag och min vän Britt äta kinamat. Buffé ska vi äta. Det är så gott och det var länge sen jag åt kinamat nu så jag längtar. Ska förtsätta och göra ordning mig så jag hinner med bussen 4.57. Ha en bra torsdag! Pussi pussi!

Boktips

"Smak för döden"

AV: P.D James


Vilket härligt väder vi har...

Nu så är det bara 2 arbetsdagar kvar vilket är superduper skönt! Och sen så har vi ett sånt härligt vårväder ute nu. Så skönt! Satt ute en liten stund i solen på jobbet idag och det var nånting som man har saknat,solen och värmen är så välkomna. Ha en bra onsdag! Pussi pussi!

Dom vill jag också ha...

Vill ha...

Sugen på en iskall cola...

Mmm,en iskall cola...

Fick sova en halvtimme längre...

Nu imorse fick jag sova en halvtimme längre och det var skönt. Idag och imorgon ska jag inte vara på Fyrisskolan som jag brukar utan jag ska vara på Lötens förskola och på Von Bahrs förskola. Jag bor i närheten av dom. Sen kommer jag hem fortare också...jippi! Ha en bra dag alla! Pussi pussi!

Sushi

Ok,nu är måndagen avklarad. Nu är det bara resten av veckan kvar...Till kvällsmiddag ska jag äta sushi,gott! Ha de så bra resten av dagen/kvällen. Pussi pussi!


Måndag

Åh,GODMORGON på er alla glada människor. Ännu en ny härlig och mysig måndag väntas...NOT!  Nä,usch och fy för måndagar alltså. Ha en bra dag iallafall!

Citat

"Framgångens hemlighet är att aldrig släppa målet ur sikte"

Vill ha

Dessa villa jag ha nu till våren...

Havsspett

Till 1 port. Trä 50 g hälleflundra,50 g lax,1 pilgrimsmussla,1 bit zucchini,1 stor champinjon,röd och grön paprika på ett spett. Grilla ca 5 minuter på varje sida. Bjud råris och en gräslökssås gjord på 1/2 creme fraiche,saft från citron,salt,peppar och klippt gräslök till.

Gomorron

Gomorron! Har precis vaknat och det känns som om jag inte har sovit alls inatt,usch! Men kaffet är snart klart så kanske man känner sig lite piggare när man har bälgat i sig lite kaffe.

Brolle

Ikväll ska vi väl rösta på Brolle,eller hur?


Camilla och Leia

Min svägerska Camilla och min sysslings hund Leia håller på med datorn hemma hos mig


Nämen...


Minst 1000 dör av jobbet

Varje år dör cirka 1000 personer i sjukdom orsakad av jobbet. Det visar Arbetsmiljöverkets rapport om dödsfall i cancer,lung- och luftvägssjukdom samt hjärt- och kärlsjukdom. Drygt 100 kvinnor och 300 män beräknas dö i hjärtinfarkt som har samband med jobbet. Vanligaste orsaken är stress som en följd av höga krav och bristande kontroll. Andra är skiftarbete och att man utsätts för avgaser eller passiv rökning. Cirka 500 personer dör varje år i cancer orsakad av jobbet. Knappt 100 dör i KOL. I analysen ingår inte dödsfall efter 74 års ålder. Varje år dör också cirka 50 personer i olyckor på jobbet.

Härligt ute

Gomorron alla! Har ätit lite frukost nu och ska väl ta och klä på mig. Ute verkar de va ett härligt väder,solen är iallafall framme. tänker ta mig en promenad till  Gränby Centrum  om en stund,få se vad jag hittar för nått där. Ha de!

En röra att lägga på kavring

Rensteksröra:

10 skivor rökt renstek

Ca 1/2 dl pepparrotsost

Ca 1 msk creme fraiche

Salt,peppar,hackad gräslök

Strimla köttet fint och bind ihop med pepparrotsost och creme fraiche. Tillsätt hackad gräslök och smaka av med salt och peppar.


Härliga Hyacinte

Härliga och mysiga Hyacinte i Skenet bedrar. Älskar den serien

Kvinnodagen

Idag är det INTERNATIONELLA KVINNODAGEN. Ha en bra kvinnodag alla kvinnor


Semla

Idag på rasten åt jag min första semla för i år,jisses va gott! Semla och gott kaffe till...dagen va räddad! Har precis komit hem,fick skjuts hem och det var skönt. Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska jag börja lite smått med maten. Blir lax idag hade jag tänkt. Ha de bra alla! Och ha en bra kvinnodag alla kvinnor! Pussi pussi!

fettisdagen

Idag får man äta semla. Mmm va gott!


Boktips

                               "De fattiga och de rika"

                                               AV:

                                 Irwin Shaw


Helgen slut...


Gomorron

Gomorron alla! Det verkar bli en solig och fin dag idag. Skönt! Skönt att vädret börjar vända på sig. Att det börjar bli varmare och solen kommer fram då och då. Ska börja klä på mig nu och sen ska jag nog till Gränby Centrum och kika lite. Pussi pussi!

Äntligen fredag

Äntligen har man jobbat klart för den här veckan. Ikväll blir det chips med dip till Let´s dance,gott!  Ska börja med maten snart,blir rostbiff med potatissallad,gott gott! Men först ska jag hoppa in i duschen. Ha en riktig trevlig fredagkväll alla!


Eva

Å det här är Eva.  Hemma hos mig i köket


Det här är jag

Det här är jag för ca 5-6 år sen. Avskyr att bli fotograferad

Sol härliga sol

Idag har det varit strålande sol och härligt väder. Är det månne VÅR pågång eller???


Boktips

Alla Kulla-Gulla böckerna AV: Martha Sandwall-Bergström


Alexander

Har nu kommit hem. Har varit på restaurang Alexander och ätit god mat tillsammans med Eva och Inger. Jag åt fläskfile med kantarellsås och pommes frites. Det var lungt och trevligt i början men... vi hade ingen aning om att det var nån bandymatch nu i kväll så helt plötsligt så kom det massor av bandyfantaster som skulle äta pizza och dricka öl. Dom var ju inte så tysta... ibland kunde dom ta sig en ton eller två. Fler och fler blev dom och till slut var det liksom svårt att prata och höra vad vi sa. Vi som skulle ha det så lugnt och trevligt...suck! Men jag hade ju trevligt iallafall...jag fick ju träffa mina girls. Nu ska jag in i duschen och sen ska jag sätta mig framför teven en stund. Pussi pussi!


RSS 2.0