Vince & Joy

Nu ska jag blåsa ut alla värmeljus och stänga av tv:n och datorn så ska jag lägga mig och läsa en stund. Få se om jag kan somna...har lite tandvärk... Pussi pussi!

Vince & Joy

Nu ska jag blåsa ut alla värmeljus och stänga av tv:n och datorn så ska jag lägga mig och läsa en stund. Få se om jag kan somna...har lite tandvärk... Pussi pussi!

Jag är inte bara nyklippt utan nyslingad

Idag var jag till frissan igen och gjorde slingor,typ kopparfärgade slingor. Det blev skitsnyggt. Jag är jättenöjd. Jag har inte riktigt vant mig än med nya frissan. Hade ju som sagt långt hår och har haft långt i många många år och nu är man kortklippt. Men det känns bra och jag är väldigt nöjd med både klippningen och slingorna. Nu skulle man ha lite pengar till nya kläder också...

Veckans boktips

"Sprängaren" AV: Liza Marklund

Vegetariskt

BANDSPAGETTHI MED OSTSÅS: Tillaga bandspagetthi av den gröna sorten efter anvisningarna på förpackningen. Gör en sås på 2 dl creme fraiche,75 g grönmögelost,lite salt och svartpeppar. Bjud rätten med skivade tomater. SMAKLIG MÅLTID!

Gomorron

Vaknade för en timme sen och det var skönt att få sova lite mera,brukar ju jämt vakna så tidigt varje helg. Solen lyser just nu och det verkar va skönt ute. Igår regnade det hela dan. Va på stan då nästan hela dan. Laura fick sina kläder till sonen och vi fikade på Landings. Tog en räkmacka också för vi kände oss lite småhungriga. Det enda jag köpte var en blå kajal. Lönen kommer ju inte förrän imorgon måndag. Idag ska jag nog städa om lusten faller på...kanske. Pussi pussi!

Cocktails

FALLEN ANGEL: 7,5 cl gin. 4 cl blå Curacao. 2,5 cl färskpressad citronsaft. Några droppar Angostura bitter. 2,5 dl isbitar. 10 cl sockerdricka. BLANDA: gin curacao juice och bitter i ett glas. Lägg i isen och fyll på med sockerdricka. GLAS: pina colada glas,35 cl. GARNERING: ett sugrör och en drinkpinne.

Kaffe på gång

Vaknade för en timme sen och det var omöjligt att somna om. Har precis satt på kaffe. Idag ska jag på stan med min granne Laura. Hon ska ha lite kläder till sin son och jag ska inte ha nånting. Vi ska iallafall fika har vi bestämmt. Ute regnar det 0ch det ser väldigt grått och mulet ut,mörkt. Nu blir det kaffe...

Jiippii

Äntligen helg,jiippiii! Kom till jobbet imorse och fick beröm för min nya frisyr. Några sa att jag blev 10 år yngre och några sa att det var en helt ny Maritha. Sånt är alltid kul att höra. Få se hur det blir när jag ska göra slingor på torsdag...

Cut my hair

Har precis kommit hem. Har varit och klippt mig. Jösses vad kort det blev...jag som hade lååångt hår. Fick en helt ny frisyr. Men det var ju det jag ville så det var ok. Jag är jättenöjd. Nästa torsdag ska jag dit igen och då ska jag göra slingor,ljusa slingor. Skojsigt! Nu kurrar magen så jag ska fixa lite ätbart. Pussi pussi!

Otur

Att drömma om hönsägg betyder förargelse

Sömn

VANT DIG VID ATT STÄNDIGT VARA TRÖTT? TA EN TUPPLUR! De flesta kan få en god natts sömn,det gäller bara att bädda för den. Följ dessa riktlinjer så är du på god väg att få en skön sömn: 1.Lägg dig vid samma tid varje kväll. 2.Stäng ute störande ljus och ljud. 3.Se till att ha tid att sova sju timmar per natt. 4.Sängen är till för att sova eller ha sex i,inget annat. 5.Skippa kaffe,kryddstark mat och alkohol sex timmar innan du går till sängs. 6.Hoppa över träning sent på kvällen. Om du redan gör allt detta utan några positiva resultat,satsa på en tupplur mitt på dagen istället.

Kommit hem

Känner mig lite ruggig. Småfryser och huvudvärk. Eleverna på skolan skriker och gapar och lever rövare och ingen lärare bryr sig. Så skönt att få komma hem och få lite lugn och ro. Här är det tyst. Nu ska jag äta upp min räkbomb som jag köpte igår. Den var så mäktig så jag orkade inte äta hela. Pussi pussi!

Har precis sett...

Har precis sett Ullared på Femman och det enda man kan säga om det är GALNINGAR. Har aldrig varit där och jag är väl inte direkt sugen på att åka dit. Ska snart lägga mig,ska läsa en stund innan jag släcker. Så jag säger GONATT och SOV SÅ GOTT! Pussi pussi!

Veckans boktips

"Ingen ingenstans" - En autistisk flickas självbiografi. AV: Donna Williams

Räkbomb

Så har måndagen gått och det är bara 4 arbetsdagar kvar. Jag har iallafall överlevt måndagen,vilket jag inte trodde imorse att jag skulla göra när jag vaknade. Var så trött och ville absolut inte gå upp. Men jag kom upp iallafall och kom till jobbet. Nu har jag precis kommit hem,har varit och handlat lite och kom hem med en räkbomb. Såg så god ut och var inte alls dyr så jag slog till. Ska sätta mig ner och smaska i mig den nu så vi höres väl av snart igen kanske. Pussi pussi!

Söndagkväll

Så var det söndagkväll igen och imorgon är det jobbdags igen. Varför går helgen så fort??? Jaja jag får väl ta mig igenom veckan iallafall. Jag ska klippa mig. Vet inte hur kort det blir men dom får ta ganska mycke denna gång. Har väldigt långt hår nu. Få se hur det blir. Har några dar på mig att fundera. Ikväll blir det Miss Marple...härlig gumma! Pussi pussi!

Citat

Mer arbete betyder större framsteg. Men framsteg betyder också mer arbete.

Punschbollar

Ca 15 st. 250 g margarin. 100 g florsocker. Ca 1 liter blandade kaksmulor. 1/2 dl arrakspunsch. Ca 1 msk kakaopulver. GARNERING: chokladströssel. Blanda alla ingredienser,som helst skall vara kylda,och forma till bollar. Rulla var och en i chokladströssel. Placera dom i vita bullformar. Dom går att frysa in. Ät och njut!

Mamma

Idag är det 29 år sen som mamma dog. Tiden har gått fort. Ibland känns det som om det vore alldeles nyss som man fick höra att hon hade gått bort. Det har varit jobbigt för ibland skulle man "behöva" sin mamma. Tiden läker alla sår säger dom,men gör det verkligen det...? Idag tänker jag på dig lilla mamma

Can´t sleep

Söndagmorgon och man vaknar tidigt igen. Vaknade för en halvtimme sen och det vsr helt omöjligt att somna om. Så jag gick upp och satte på kaffe och satte mig här istället. Ute småregnar det. Vet inte vad som händer idag. Har inget inplanerat. Förkylningen blir bättre och bättre och det är skönt. Nä kaffet är klart nu så jag tänker ta mig en slurk nu. Pussi pussi!

Milkshake

1 stort glas.2 dl kall mjölk.2 tsk kakao. 1 tsk pulverkaffe. 1/2 msk strösocker. 1/2-1 dl vaniljglass. GARNERING: riven blockchoklad. 1.Vispa mjölk,kakao,pulverkaffe och socker mycke väl,använd gärna elvisp eller mixer. 2. Häll upp i glas och lägg i glassen. 3. Garnera. Servera omedelbart. NJUT!

Vart tog solen vägen

Nä solen ville visst inte vara med idag. Det är mulet och grått och kallt är det. Går och fryser här hemma. Frukosten är avklarad och har duschat,klätt på mig,plockat ihop smutskläder,bäddat rent i sängen och nu sitter jag här. Har tvättstugan på eftermiddan. Sen ska jag städa lite. Hörs lite senare. Pussi pussi!

Nyvaken

Gomorron alla. Har precis vaknat och känner mig ganska okej. Är inte lika förkyld,skönt! Regnat har det gjort i natt. Vaknade en gång för det "slog" så på fönstret. Men nu försöker solen tittar fram lite märker jag. Ska äta frukost nu,det blir hård smörgås med avocado på,gottigottgott! Och KAFFE såklart.

Fredag

Äntligen fredag. Helgen är här. Har precis kommit hem,har varit och köpt lite fredagsgott och lite vin. Fortfarande förkyld och har även fått hosta,hugaligen. Ha en jättetrevlig fredagskväll alla. Pussi pussi!

Mår inte så bra

Har gått och blivit förkyld. Har ont i halsen och är snuvig och känner mig lite hängig. Usch vad det är synd om mig...

Åh så skönt

Nu är det bara 2 arbetsdagar kvar tills det är helg igen,jiipii!

Grattis Grattis

Idag vill jag GRATTA min bror Glehnn och hans fru Camilla som har 9 årig bröllopsdag. Hip Hip Hurra önskar jag er!

Veckans boktips

"S/Y Glädjen" AV: Inger Alfven

Måndag igen

Helgen går alldeles för fort. Nu är det måndag igen och man har gjort ett dagsverk redan,så det är "bara" 4 dagar kvar tills det är helg igen. Var inne på Akademibokhandeln idag och det blev 2 böcker. Undrar när jag ska hinna med att läsa alla dessa böcker som jag köper... Hur mår NI alla idag då?

Kan inte sova

Blir så arg. När man får sova så vaknar man alltid tidigt och kan omöjligt somna om. Vaknade för en halvtimme sen och är pigg som en mört. Vill gärna sova en stund till men... Jag ska sätta på kaffe alldeles snart och ska sätta mig i fåtöljen och läsa istället. Men sov ni,ni alla som kan. Pussi pussi!

Citat

Det är mycke lättare att vara kritisk än att vara rättvis

Marithas Gröna Fiskrätt

1 grön paprika. 600 g fiskfileer. 2 msk smör. 1/2 dl vatten. 1-2 dl hackat kyddgrönt(dill eller persilja). 2 dl Creme fraiche. Vitpeppar. Pressad citron. Gör så här: Kärna ur paprikan och skär den i tärningar. Smält smöret i en gryta. Lägg i fisken och rör om. Häll på vatten. Lägg på lock och koka upp. Rör ner kryddgrönt,paprikan och creme fraiche i fisken. Låt koka i 5-10 minuter. Smaksätt med vitpeppar och gärna citron. Servera med kokt potatis. Gott!

Rubrik

Kaffe är hälsa,hälsa ofta

Gomorron

Vaknade för ca en halvtimme sen. Känner att jag inte är vaken än,huga så trött jag är. Kl 11 har jag tvättstugan sen ska jag bara ta det lugnt. Det blir en lugn dag idag. Hoppas ni mår bra och får en fin dag.

Fredagsmys

Åhh äntligen fredag. Ikväll blir det bara mys framför teven med lite ostbågar och godis.

Vad ska man välja?

Nektarin eller persika? Vad ska man välja?

Gomorron

Har precis vaknat och jag är så trött. Vill bara lägga mig igen och sova i några timmar till. Ha en fin dag

På berget

"Älskling,jag önskar att du vore här,att du stod bredvid mig och tittade ner på det stålgrå vattnet på klippor och skär. Ta på dig en tröja,stäng av din mobil,här i blåsten finns en verklig frid. kliv av,stig upp och kom ut och bli fri. Vinden viskar och vågorna slår,du borde lämna ditt kontor,du borde stå här på berget där jag står,stå här på berget där jag står". / Markus Berjlund

Mår en aningen bättre

Har ätit och duschat och mår lite bättre nu. Men arg är jag fortfarande. Ska lägga mig tidigt i kväll så kanske det blir bättre imorgon. Dricker lite kaffe nu och snart ska jag fixa lite här hemma innan jag sätter mig i soffan och glo på tvHa en trevlig kväll så kanske vi höres av i morgon

Trött och fortfarande lite arg

Äntligen hemma. Vill bara vara ifred nu och inte prata alls. Usch. Hungrig är jag också...det får bli pizza idag,orkar inte stå vid spisen och fixa mat. Hoppas ni andra mår bra och är glada.

Citat

Älskar du livet?Förslösa då inte tiden,för det är den som livet består av

Ibland kan man undra...

Ibland kan man undra hur en person är funtad egentligen... när idioten...eller jag menar personen spy galla över andra. När hon själv inte gör så mycke själv. Stor i käften och älskar att snacka skit om andra... Då är man ingen bra person...tycker jag iallafall.

Veckans boktips

"Moby Dick eller Den vita valen" AV: Herman Melville

Heeej på er

Har precis kommit hem. skulle bara handla lite i matväg men jag kom hem med 5 böcker,2 par örhängen,rosa banden mobilsmycke,rosa banden brosch och 3 korsords pennor. Det är svårt att låta bli. Har förövrigt varit en ganska bra dag trots att det är måndag. I kväll måste man ju se på "Halv åtta hos mig" och "Ullared". Ska fixa till lite mat nu. Pussi pussi!

Måndag 6/9

Godmorgon alla! Det har blivit måndag morgon och jag ska alldeles strax springa till bussen. Ha en bra dag!

Helgen snart slut

Helgen är snart slut och imorgon är det dags att jobba igen. Om man ändå hade semester...skulle va härligt! Ikväll blir det att se på Miss Marple på TV 4+. En härlig krutgumma! Ha en skön söndagskväll alla. Pussi pussi!

Klart

Tvätten är klar,skönt. Medans jag sprang emellan så gjorde jag en äppelkaka. Gott gott! Gott till kaffet...

Citat

"Man känner inte igen de riktigt viktiga ögonblicken i sitt liv. Inte förrän det är för sent"

Gomorron

Har varit vaken en timma nu. Kaffet är snart klar. Idag har jag tvättstugan mellan 11-14 kul kul. Ser att solen lyser så man får hoppas att det blir så hela dan. Man känner att det är höst i luften. Man märker det också på att halva befolkningen är ju förkylda. Jag har klarat mig än så länge. Men jag gillar hösten. Den är mysig på nått sätt. Min favoritårstid... Nä nu ska jag dricka lite kaffe så jag vaknar och sen ska jag plocka ihop all smutstvätt. Vi höres! Pussi pussi!

Pizza och vin

En kompis,Ivette,ringde och frågade om jag hade nåt för mig ikväll och det hade jag inte. Så hon kom över en stund och varken jag eller hon hade ätit nått så vi gick och köpte en varsin pizza och drack lite vitt vin till. Mysigt! Hon bor alldeles i närheten. Hennes gubbe och söner är i Stockholm och kommer hem imorgon söndag. Vi hade det trevligt med mycke prat och skratt. Hon gick alldeles nyss. Så nu hade jag tänkt lägga mig i soffan och glo på teve ett tag. Pussi pussi!

AVACADO MED LAX OCH RÄKOR

2 avodados + citron att pressa över. Räkor. 6-8 skivor lax. 1 dl creme fraiche. Dela och kärna ur avacadon. Pressa lite citron över snittytorna så att dom inte mörknar. Rensa räkorna och strimla laxen fint. Blanda creme fraiche och rör tillsammans med räkorna och laxstrimlorna. Klicka blandningen i avacadohalvorna. Placera en laxros och 2-3 räkor i varje halva. Detta är till 4 personer. Mmmm det är jättegott!

Det blev en film istället

Det blev inte så att jag läste utan det blev en film istället. En film som kom ut 1986 och jag har haft den i ca 2-3 år utan att ha sett den. Filmen heter "Ärthjärna-beväpnad och livsfarlig". Med bla John Candy och Meg Ryan. En komedi om väktare med säkerhetsproblem. En film för alla John Candy fans.

Är det nån...

Är det nån som har nån god recept på fyllning till smörgåstårta. Om ni har flera får ni gärna skriva alla ni har. Skriv!

Citat

Den som söker han finner,den som sover han drömmer

Äntligen helg

Äntligen så är det helg. Har längtat och väntat hela veckan. Idag ska jag bara slappa,så skönt. Ska ta min tredje mugg kaffe nu och sen ska jag läsa en stund,mmmm

RSS 2.0