Valborg i Uppsala


Valborg


Gissa vad...

FREDAG FREDAG FREDAG...

Svandammen

Var till svandammen en dag och tog lite kort. Här är svanen Alexander och några änder.


Det börjar närma sig helg igen...

Idag får jag vara på fyris igen. När man kom till jobbet igår så fick man åka iväg till Ottelin och ROK men idag är Inger plinger på plats igen. Åsså är det torsdag snart helg...jiipppii! Mina tår blir bättre och bättre. Hurra för det!! Ha en bra dag alla!

Gomorron

Gomorron på er! Det är lill lördag... mina tår är lite bättre idag,gick bra att ha gympa dojjorna på igår fast lite ont hade jag. Löning idag... Pussi pussi!

Dags att jobba igen fast man inte vill...

Okej det är dags att komma tillbaks till verkligheten igen...dags att jobba igen... Dom här dagarna har gått fort men va skönt att va ledig 2 dar extra. Igår gjorde jag illa mina tre tår... gick på soffbenet. Så nu har jag tre svullna och blåa tår. Går och "haltar" lite. Undra hur det går när jag har skor på mig... får ju ont när jag får täcket på tårna. Men men.. har en jättebra dag iallafall alla. Pussi pussi!

Örhängen

Var och köpte Morden i Midsomer och smet in på Guldfynd samtidigt för att kolla lite. Gissa vad jag hittade... Ett par ängla örhängen i äkta silver. Som jag har letat...det finns änglaörhängen men inte i äkta silver som jag måste ha. Örhängerna matchade mitt ängla halssmycke...är jag glad eller är jag glad...

Boktips

"Värsta mammans handbok"
AV: Kate Long


Gomorron

Usch vad jag har sovit dåligt inatt. Det gick liksom inte att somna nångang. Tror nog att jag somnade vid 3 tiden och sen vaknade jag vid 5 men somnade strax efter igen. Vaknade  vid 8 tiden och sen kunde jag inte somna om. Är trött nu. Solen lyser även idag och det verkar va varmt idag också. Ska ha tvättstugan idag och sen ska jag iväg och köpa Morden i Midsomer som följer med i Expressen. Har köpt varenda en,har inte missat en enda film. Måste ladda busskortet också...får inte glömma det. Dricker mitt glas c-vitamin brus nu som jag gör varje dag. Ha en bra dag alla. Pussi pussi!


Fika me äppelpal och vaniljsås

Idag kom Ivette på fika. Det var trevligt. Det var länge sen vi sågs så det var kul.

Vi åt äppelpaj med vaniljsås till kaffet. Mmm gott! Sen gick vi till Gärdet och satt där

en stund i solen,härligt.

Imorgon är det ännu en ledig dag,jiippii!


Citat

"Det bästa man kan spara
till ålderdomen
är sig själv"


Så skönt att vara ledig...

Tredje dagen som man är ledig och det är så skönt... vädret är på topp också. Usch,jag åt nog för mycke godis igår för jag vill bara spy när jag tänker på godis nu. Har massor kvar men...usch. Igår var det gott...! Kaffet är snart klart och det kan man inte få för mycke av. Vaknade i skaplig tid i morse. Ca halv 9,skönt att få sova ut. Hade tänkt ta en promenad idag. Det var ett tag sen jag gjorde de nu,har varit så trött både i knoppen och i kroppen. Ha en bra dag! Pussi pussi!

Påskafton=Godis

Idag är det påskafton så GLAD PÅSK på er alla! Idag tänker jag äta godis kan ni tro...och ägg...och sill o potatis...och lax... Härligt väder har vi också... Glad påsk på er!

Vit mercedes

Johannes ringde och sa som det var
det finns ingen framtid kvar här i stan

fabrikerna stinker och tjejerna faller för hockeyidioter

jag kommer om en kvart och hämtar upp dig

 

 

Jag tog min sovsäck,min spargris

min Tranströmerbok

Budokandubbeln och mina spanska boots

Johannes tutade och jag slängde mig

ut genom fönstret

in i hans Mercedes,ut i ljuset

 

 

 

Jag och Johannes i en vit mercedes

genom sommarnätterna

mot en strand med en trampolin

vi hoppade i och vattnet förvandlades till vin...


Blir så arg...

Nu när man får sova utan att man behöver ställa klockan så blir man väckt av sopbilen. Jag bor ju på nedre botten så sopbilen stannar precis utanför sovrumsfönstret... å inte kunde jag somna om. Så kl 7.12 vaknade jag imorse...  Ska sätta på kaffet snart. Ha en trevlig långfredag alla! Pussi pussi!

Påskledig

Nu är man påskledig ända fram till tisdan...härligt! Fick sluta kl 13 idag,skönt. Så nu ska man fira påsk med ägg,lax,jansson,GODIS,sill o potatis och mycke mera.

Glad Påsk

GLAD PÅSK på er alla!

Ljuvliga vår

Så varmt och härligt det är ute nu. Satt även idag ute på lunchen. Hoppas det blir så här i påsk också. På morgonen var jag på Ling. Sen gick jag iväg med smutstvätten till Ylva på Löten. Fick skjuts av henne till Fyris för vi skulle ha möte där. Efter mötet var det golvvård som gällde. Har ont i fötterna och är megatrött. Har precis duschat så man känner sig som en ny människa nu...Nu ska jag fixa lite här hemma och sen blir det lite tv och sen SÄNGEN. Ha de bra alla! Pussi pussi!


Tisdagen har kommit

Hoppas det blir en likadan dag idag som igår. Det var ju kanonväder ute. Våren har äntligen kommit för att stanna...nä inte stanna för sommaren får gärna komma också. På lunchen satt man ute och det var ljuvligt. Blev lite röd... Ha en bra dag.

Åsså är det måndag igen...

Måndag igen... har precis vaknat och idag och resten av veckan får jag sova en halvtimme mera för jag ska vara på Ling på mornarna denna vecka. Ling ligger inte så långt härifrån. Har aldrig varit där men...det går nog. Ha en bra dag alla! Pussi pussi!

Orolig natt

Så trött jag är... Har sovit så oroligt inatt. Vaknade flera gånger,usch.Kaffet är snart klart så jag tänker ha en lång frukost. Solen lyser och det verkar bli en lika härligt dag som igår... Ha de så bra alla! Pussi pussi!


Rösta

RÖSTA på  Team Jakob i kväll. Rösta rösta rösta!!!


Jaha...

Har nu kommit hem... har gått 30 minuter och det var ganska fort så nu är jag trött och svettig. Ska ta en snabbdusch alldeles strax. Det har inte blivit nå fönsterputsning än utan jag har dammsugit,diskat,bäddat rent i sängen och varit ute och gått. Nu ska jag sätta på kaffe och sen hopp in i duschen. PS. Det är ljuvligt ute. DS

Chicken a la king

1 st kyckling
200 g färska champinjoner
1 st gul lök
2 msk vetemjöl
3 dl buljong
1/2 tsk salt
3-4 stänk tabasco
1 dl grädde

Skölj och skira champinjonerna. Skär paprikan och hacka löken och paprikan.
Fräs svampen,sedan löken och paprikan.
Strö över mjölet. Späd med buljongen. Smaksätt med salt och tabasco.
Tillsätt grädden. Lägg i köttet och värm alltsammans försiktigt.


SMAKLIG MÅLTID


Lördag...

Gomorron alla! Kaffet är snart klart och det är strålande sol ute. Härligt! Man blir på bättre humör när solen är framme... Har intagit mig ett glas vitamin C brus och snart ska jag klä på mig. När jag vaknade låg jag och funderade på om jag skulle ta och putsa mina fönster idag och byta gardiner så det är fint till påsk. Få se hur jag gör. Nu ska jag iallafall dricka lite kaffe. Pussi pussi!


Tjohej va ja e gla...


Skönt ute

Har nu tagit mig i kragen och gått en rask promenad. Tog en annan väg idag och tydligen var den lite kortare,det tog 15 minuter att gå idag. Men det gör inget,jag har iallafall gått och det är huvudsaken. Ute var det ljuvligt. Hade bara en långärmad tröja på mig bara,så skönt så skönt. Nu har jag precis duschat och det var härligt! Imorgon är det FREDAG och det är inte dumt... Nu ska jag slöa ett tag innan jag tar itur med snabeldraken (dammsugaren). Pussi pussi!

Gomorron

Usch va trött man har varit hela veckan. Har inte orkat göra nånting,gått runt som en zoombi hela tiden. Inte har jag varit ute och gått heller... usch usch. Det är iallafall torsdag och det börjar närma sig fredag...den bästa dagen. Ha en bra dag alla. Pussi pussi!

Måndagen är över

Idag har jag sett tussilago för första gången i år. Nu är det vår... Nu är måndagen över och nu är det bara 4 dagar kvar tills det är helg igen. Och nästa vecka är det en kort vecka,skönt. Tänk att det redan är påsk nästa vecka,va fort det går... Nu ska jag hoppa in i duschen...Pussi pussi!


Biff-a-la-Dijon

8 skivor lövbiff

3 dl vispgrädde

2 msk fransk senap

1 tsk soja

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

1 gul lök

Skär lövbiffen i tunna strimlor som brynes lätt i stekpannan. Stek löken.

Tillsätt senap,soja,salt och peppar. Häll på grädden.

Låt koka 5-10 minuter. Servera med grönsaker och ris.


söndagmorgon

Gomorron alla! Nyligen vaknat och kaffet är påsatt. Solen lyser och det ser härligt ut. Idag har jag tvättstugan sen ska jag väl städa lite. Ha en jätteskön söndag på er!


Ute en sväng

Idag har jag och grannen Laura (hon bor på 1:an och jag på 19:on) varit ute och promenerat i raskt takt i 20 minuter här runt Gärdet där jag bor. Det var röligare när man var två. Det var jobbigt men skönt när det var över. När vi hade gått så gick vi hem till mig och drack cappuccino,gott! Lite senare så gick jag igenom min byrå. Kastade lite strumpor och trosor. Ser nu på Körslaget som är snart slut. Hoppas innerligt att Team Jakob blir kvar... Pussi pussi!

Kaffe

Nu blir det kaffe...


Sabina och Maja

Det här är Sabina och Maja. Sista april i år är det 4 år sen som dom gick bort. Jag saknar dom än. Visst var dom fina...


Boktips

     "Brighton Rock"

      AV: Graham Greene


Äntligen

Ikväll ska jag mumsa på salta pinnar,gott!


Gissa va de är för dag idag...


20 minuters rask promenad

Efter maten som bestod av räksallad så tog jag en promenad runt Gärdet där jag bor. Det tog 20 minuter. Jobbigt men skönt. När jag kom hem blev det en härlig dusch. Kände mig så duktig. Orkar jag göra det här ca 2-3 gånger i veckan??? Vet inte,men jag ska försöka. Nu dricker jag en kopp cappuccino,gott! Ha en bra kväll och ni...imorgon är det FREDAG! Härliga fredag!

Vill ha

Dessa vill jag ha...


Torsdagmorgon

Torsdagmorgon och det regnar ute. Igår blev det en ny tröja. En vit/mörkblå randig tröja med halv långa ärmar för 199 kr. Är just nu så sugen på att köpa kläder men ekonomin tillåter inte det men jag kunde inte låta bli tröjan... Ha en bra dag alla. Pussi pussi!

Mätt och belåten

Har nyss kommit hem. Det var ju meningen att jag.Eva och Inger skulle ut och äta efter jobbet men stackars Eva är krasslig och ligger i sjuksängen. Krya på dig Eva!. Så jag och Inger gick ut och åt själva. Vi gick till China river och åt buffé. Inte dumt! Kinamat är alltid gott! Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska jag glo på TV ett tag innan jag hoppar i säng. Ha de bra! Pussi pussi!


Smörgåstårta på jobbet

Idag hade Yvonne med sig smörgåstårta till jobbet. Hon fyllde ju år förra fredan och nu i helgen hade hon "kalas" för sina nära och kära. Men det blev så mycke smörgåstårta kvar så hon tog med sig det till oss på jobbet. Snällt! Så smarrig den var! Är ju mätt än...

Körslaget

I kväll i Körslaget får ni gärna rösta på Team Jakob. Kl 20.00 på TV 4.

Tio bud för att må bra

  1. Tänk positivt-det är lättare
  2. Var rädd om dina nära och kära
  3. Var öppen för det nya
  4. Lär av dina misstag
  5. Rör på dig varje dag
  6. Gör inte saker svårare än de är
  7. Lyssna på och uppmuntra människor omkring dig
  8. Ge inte upp när det känns svårt
  9. Hitta och utvecklas det som du är bra på
  10. Sätt upp mål och följ dina drömmar

2 april 2011

Så var det lördagmorgon. Kaffet är påsatt. Idag ska jag på stan med Ivette. Ska kolla lite på kläder. Sen behöver jag skor,få se om jag hittar några. Ha en bra dag.


Lite Uppsala bilder


jiippiii

Äntligen fredag,som jag har längtat! Ute regnar det...får väl springa till bussen så jag inte blir blöt. Ha en fin fredag och bli inte lurade i dag för idag är det FÖRSTA APRIL.

RSS 2.0