Grattis Inger

Idag vill jag GRATTA Inger som fyller 51 år. Grattis på dig och ha en bra dag.

Biff-a-la-Dijon

  • 8 skivor lövbiff
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk fransk senap
  • 1 tsk soja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 gul lök

Skär lövbiffen i tunna strimlor som brynes lätt i stekpannan. Stek löken. Tillsätt senap,soja,salt och peppar. Häll på grädden. Låt koka 5-10 minuter. Servera med grönsaker.  Till 3-4 personer.


Bok och DVD

Har inhandlat kokboken Halv 8 hos mig" för bara 79 kr. Sen köpte jag dvd:n "Morden i Sandhamn" som gick på tv. Jag såg bara första avsnittet när dom gick. Dom andra avsnittern missade jag för jag somnade i soffan. Men nu kan jag se den i lugn å ro. Ute är det småkallt,småblåsigt och småsnöigt. Skönt att vara inne. Ska snart börja med maten. Ikväll blir det Let´s dance. Ha de!


Citat

"Smicker liknar vänskap,precis som en varg liknar en hund"

Boktips

     "Drakens ögon"

AV: Stephen King


Fick mig en liten sovmorgon

Gomorron alla! Så skönt det var att få sova en stund längre imorse. Vaknade för en liten stund sen.Kaffet är påsatt så jag ska ha en skön och lång frukost. Ute är det kallt och det småsnöar lite. Men det behöver jag inte bry mig om för jag har ju SEMESTER. Ha en bra dag ! Pussi pussi!


I morgon semester

Åh,nu så har jag semester. Eller rättare sagt imorgon har jag semester men har kommit hem från jobbet nu så man kan säga att jag har ledigt . Jisses så skönt det ska bli! Får sovmorgon imorgon och det guld det.

Kommit hem från bokrean

Det blev en bok idag på bokrean. Men jag ångrade att jag inte köpte  boken "Halv 8 hos mig" (receptboken). Men den får jag väl köpa imorgon eller på fredag. Den gick bara på 79 kr. TV programmet är ju så himla bra. Nu ska jag fixa till lite mat. Ost och skinksallad,gott!

Bokrean

Idag börjar BOKREAN. Gissa vem som ska ut och kolla på den???


Är så trött

Tisdagmorgon och har precis gått upp. Är så trött,har god lust att lägga mig igen. Ska ta och tvätta mig nu och klä på mig lite så jag hinner med bussen,fembussen. Pussi pussi!

Snart ska jag sova...

Har precis sett Morden i Midsomer. Ska bara kolla lite  på internet först sen ska jag lägga mig. Det är lite tomt efter Felix. Han gjorde inte så mycke väsen av sig men man märker att han har åkt hem,lillgubben. Vi höres av imorgon igen. Sov gott alla!

söndag

Så har det blivit söndag igen. Imorgon är det dags för jobb. På fredag har jag semester och det ska bli skönt. Har ingen aning vad jag ska göra men det finns saker här hemma som behövs göra. Ska nog montera upp mitt vitrinskåp som jag köpte för ett tag sen. Har inte rört "paketet" än. Ska kanske på stan,städa klädkammaren eller ja det finns mycke att göra. Idag har jag rensat kylen och fryst av den. Nu är den så ren och fin...och tom... Pussi pussi!

Eric

Ikväll ska vi väl rösta på Eric Saade,eller hur?


Nu är man enbo igen...

Nu har Felix precis åkt iväg med sin husse och matte så nu är man enbo igen. Ska iväg till Gränby Centrum om en liten stund och handla lite. Sen när jag kommer hem ska jag STÄDA. Jisses vad en katt kan håra ner och all dess kattsand som ligger överallt. Dammsög igår men det syns inte. Ikväll blir det Melodifestivalen...

Heej och Gomorron

Idag åker Felix hem...


Citat

"Läsning gör inte en människa vis,den gör henna bara lärd"

Laxsnurror med pepparrotsost

  • Rökt lax i skivor,8 st
  • Ca 100 g dessert eller färskost med pepparrotssmak
  • Gräslök
  • Svartpeppar

Lägg laxskivorna något omlott på ett ark plastfolie. Bred på osten och vrid över lite svartpeppar. Strö över finhackad gräslök. Rulla ihop och lägg rullen i kylskåpet. Skär i skivor strax före servering. Ca 20-25 st.


Solen skiner och det är fredag

Mår bra idag förutom att jag fortfarande har lite ont i huvudet och att jag fryser men jag är piggare och det känns så skönt. Ute skiner solen och det ser så skönt ut,vill ut. Har inte varit ut sen i söndags så det börjar rycka lite i benen nu. Har druckit lite mer kaffe idag och det var mumma. Ska äta lite "stadigare" mat idag,klarar nog av det. Ha de så bra!

Vänner







Vänner är som undelkläder=De är alltid nära dig.
Bra vänner är som kondomer=De skyddar dig
Bästa vänner är som Viagra=De reser upp dig när du är nere


Gomorron

Hej på er alla! Idag mår jag bättre. Mår inte illa längre men jag har huvudvärk och jag fryser fortfarande. Skönt att jag är på bättringsvägen. Har ätit lite mera nu och i morse tog jag några munnar kaffe. Guu´va gott! Har inte druckit kaffe sen i söndags. Ska ta och hoppa in i duschen nu och sen jag sätta mig i fåtöljen och läsa lite. Ha en bra dag alla. Pussi pussi!


Ett måste för alla Gessle fans

"Att vara Per Gessle"


5 bra filmer enligt Maritha

  1. Stekta gröna tomater
  2. Rosens namn
  3. Muriels bröllop
  4. Day after tomorrow
  5. Pricilla-öknens drottning

Du lilla ängel

Du lilla ängel vid min sida,som trösta mig när jag dig ber. En tacksamhetens tanke jag dig skänker,det är det enda jag kan ge,för du lilla ängel kan jag ej se,men din kraft jag känner,så skönt att ha sådanna vänner


Mår lite bättre idag...

Mår lite bättre idag. Har inte kräkts sen igår kväll och det är skönt. Har huvudvärk och är väldigt matt och jag fryser som bara den. Händerna är iskalla... Är så kaffesugen så jag går åt. Har bara druckit te nu. Undrar om man kan dricka en liten kopp kaffe idag... Katten Felix ligger i min säng och sover. På lördag åker han hem. Ha en bra dag. Pussi pussi!

Sexiga nr 1

Av dom 3 där nere är Persbrandt nr 1 men det finns EN som är absolut det sexigaste och hetaste som finns på denna jord. Och det är naturligtvis JOHNNY DEPP. Åhhh vilken man...suck!

Mumsiga och heta

Det här är tre snyggingar i min smak. Gissa vem som är nr 1?

Bläää

Är hemma idag också. Usch va jag avskyr att spy och må illa. Har även fått huvudvärk. På jobbet är dom kort om folk. Det är väldigt många som är sjuka. Hoppas NI mår bra iallafall. Nu ska jag dricka lite te och ta en smörgås. Pussi pussi!


Alla hjärtans dag

Ha en trevlig VALENTINES DAY idag


Mår inte så bra idag

Är hemma idag. Vaknade inatt över att jag mådde lite illa och helt plötsligt blev det brått till toan. Usch vad jag hatar att kräkas. Blir hemma imorgon också.

Boktips

     "Kronvittnet" AV: Maarten ´t Hart

I feel fine today

Det är tvättdags idag. Har sorterat tvätten så det är bara gå ut till tvättstugan kl 11. Annars har jag bara druckit kaffe och glott på teve plus läst lite i boken.


Sunday Bloody Sunday

Det är söndag och här vaknar man 5.20 och kunde absolut inte somna om,var klarvaken. Efter jag låg och försökte somna om i ca 20-25 minuter så gick jag upp. Kaffet är snart klart och ska sätta på teven och glo på den ett tag.

Rösta på Brolle ikväll

Rösta på BROLLE ikväll

Bilden talar för sig själv


Litet lätt tilltugg på festen

CHAMPINJONHATTAR MED OSTFYLLNING: Försök hitta så små och vita champinjoner som möjligt.

  • 15-20 champinjoner,utan skaft
  • ca 50-75 g ädelost
  • 1 ask philadelfiaost,naturell
  • vitlökspeppar,salt
  • 1 msk hackade färska örtkryddor 

Blanda ingredienserna och smaka av. Spritsa fyllningen i champinjonhattarna och garnera med persilja.


Härligt att få sova ut

Jag var visst lite trött... somnade ca halv 12 igår kväll och vaknade 9.05 imorse. Det är liksom inte likt mig. Brukar vakna tidigt även på helgerna. Men det är strålande solväder ute så man kanske ska ut och ta sig en promenad innan man börjar dammsuga och plocka här hemma... Vad ska ni göra idag?

Snööö

Drog precis upp persiennerna och jisses va mycke snö det har kommit. Och det snöar än... Usch va trött på snön jag är. Ha en trevlig dag...å vet ni va? Det är FREDAG! Pussi pussi!

Detta blir det till middag idag...


Hemma

Åkte hem direkt efter jobbet idag och det var skönt. Kaffet är påsatt och jag ska sätta mig en stund och läsa min bok...

Mår bättre

Mår bättre idag,är bara så fruktansvärt trött bara och lite lite lätt huvudvärk. Önskar det vore fredag eftermiddag...

Kolla stilen...


Ska man vara fin får man lida pin

Har mått illa hela dan idag och huvudvärken kom mitt på dan. Nu känns det lite bättre men lite lätt illamående är jag än. Efter jobbet gick jag till Matilda på hudvårdscenter. Fick min laserbehandling. Huga alltså...Vissa ställen gör det väldigt ont men...ska man vara fin får man lida pin. Nu har man ätit och tagit en ljuvlig dusch så nu tänker jag sitta här vid datorn ett tag. Hoppas ni alla mår bra och får en trevlig onsdagkväll.

Cocosbollar och munkar

Så har man varit på marknad igen. Idag med Inger. Köpte cocosbollar och munkar,mums! Efter rundturen på marknaden blev vi hungriga så vi åkte och åt hamburgare. Gott! Annars har det inte hänt nåt speciellt idag,förutom att det snöade imorse...Nä,nu ska jag ta mig en cocosboll och sen hopp in i duschen. Pussi pussi!

Marknad

Idag efter jobbet var Eva och jag på marknaden. Köpte nyrökt forell,vildmarkskryddad. Mums va gott! Så det hade jag till middag idag. Med kokt potatis,romsås och grönsallad. Jisses va supergott! Felix fick smaka forell han också och han mumsade på. Imorgon ska jag och Inger på marknad. Då ska jag nog köpa kokosbollar som man kan frysa in och sen ska jag kolla om det finns lite änglar. Nu ska jag in i duschen och sen blir det nog lite tevetittande. Pussi pussi!

Skenet bedrar


Boktips


     "Box 21" AV: Anders Roslund och Börge Hellström

Räkor i rismajonnäs

  • Ca 500 g räkor
  • 2 dl kallt kokt ris
  • Dill

Sås: 1 dl majonnäs. 1 dl Creme Fraiche. 1/2 dl finstrimlad purjolök. 1/2 hackad röd paprika. 1/2 tsk salt. 1 kryddmått nymald svartpeppar. 1/2 tsk curry.

  1. Blanda samman ingredienserna till såsen. Smaka av den väl med salt,peppar och curry.
  2. Skala räkorna och skär 3/4 av dem i bitar. Blanda ner riset och de skurna räkorna i såsen.
  3. Fördela salladen i potionsglas. Garnera med räkor och dill.
  4. Servera med rostat bröd.

Söndag igen

Det är redan söndag,vart tog lördagen vägen. Har tvättstugan idag. Annars lugnt. Kaffet är klart så nu blir det lite frukost....

Mår fint

Lördagmorgon. Kaffe och ostlimpsmörgås. Värmeljus tända. Felix ligger bredvid och sover. Kan det bli bättre...

Felix 17 år

Nu har man blivit med katt. Mitt herrbesök är en liten svartvit kisse vid namn Felix. Hans husse och matte åker till Indien imorgon och blir där i två och en halv vecka. Just nu går han runt och kolla läget och "skriker" lite. Bara han är tyst inatt när man ska sova...

1 februari 2011

Har precis kommit hem. Har varit och ätit lite god mat på "Luckan" med mina goda vänner Eva och Inger. SÅÅÅ trevligt så... I LOVE YOU GIRLS! Nu är man mätt och belåten. Tog först Toast Skagen mmmm så gott! Sen blev det Souvlaki och det var inte dumt de inte... Efterrätt blev Banana Split med vispgrädde och chokladsås. Mmmmm,allt var så gott!  Imorgon kommer mitt "herrbesök" som jag skrev om för ett tag sen. Han ska alltså bo hos mig i två och en halv vecka... Felix heter han.  Nu blir det en snabbdusch och sen "Halv 8 hos mig". Pussi pussi!

RSS 2.0