Helgen snart slut

Trodde ju att det skulle regna igår men det gjorde det inte. Men idag däremot så regnar det. Fick sova en timme längre imorse och det var skönt. Jag glömde visserligen att ställa om klockan igår när jag gick och la mig men det gjorde inget,jag skulle inte upp nån viss tid. Har tvättstugan idag kl 11,skönt att få allt tvättat. Nu vankas det kaffe...mmm

I´ts halloween today

Nu har jag haft huvudvärk enda sen jag vaknade imorse. Trodde jag skulle slippa ta nån tablett men nu har jag ledsnat på huvudvärken så jag har precis tagit en ipren. Hoppas den hjälper. Snart kommer ett gammalt avsnitt med Morden i Midsomer som jag ska se. Ska "bädda" ner mig i soffan. Pussi pussi!

Bakad potatis med avocadofyllning

4-8 potatisar. 2 avocador. 2 dl creme fraiche.1-2 msk pressad citron. 1 gul lök.2 hårdkokta ägg.1 burk tonfisk. salt och peppar. Sätt på ugnen på 225 grader. Tvätta potatisen baka den i ugnen i 45-60 minuter. Dela avocadorna. Tag bort kärnor och skal. Mosa avocadorna med en gaffel och blanda med creme fraiche och citron. Skala och finhacka löken och äggen. Hacka tonfisken. Rör i lök,ägg och fisk. Smaka av med salt och peppar. Skär ett kryss i potatisarna och servera med avocadoröran. SMAKLIG MÅLTID!

Grattis

Glömde att gratta min kompis Hanna Eriksson som fyllde igår fredag. GRATTIS GRATTIS!

Hej på er alla

Lördag förmiddag och jag har varit vaken i några timmar. Det är så typiskt att man vaknar tidigt när det är helg. Men jag får sova lite längre nästa vecka för jag har SEMESTER då. Ska bli riktigt skönt att va ledig i en hel vecka. Idag är det gråmulet,skulle inte förvåna mig om det börjar regna snart. Vet inte vad som händer idag men nånting blir det väl. Nä nu ska jag hoppa in i duschen. Pussi pussi!

Trisslott

När jag kom hem för en liten stund sen låg en liten trisslott bland posten. Hade vunnit den från en av mina korsordstidningar. Jag skrapade och skrapade och vips så hade jag vunnit 25 kr. Kul! Alltid kul att vinna nånting...

Svart svart svart

Idag har jag inhandlat mössa,halsduk och vantar. Allt i svart. Min första mössa...Jag frös så in i norden i vintras när det var så kallt så jag tänkte att denna vinter ska jag ha mössa. Nu fattas en vinterjacka och ett par nya vinterskor.Hittade även en jättefin ängelspeldosa som jag var tvungen att köpa. Jag och mina änglar...ska hoppa in i duschen nu. Pussi pussi!

3 dagar kvar

3 dagar kvar bara,sen har man en veckas semester. Jisses vad man längtar! Slippa väckarklockan och all stress. Ska njuta som bara den.

Veckans boktips

"Resehandbok för singlar" AV: Liz Tuccillo

Citat

Vänskap övergår ofta i kärlek,kärlek aldrig i vänskap

Gomorgon

Åsså blev det söndag igen. Helgen går så fort,suck! Trött känner jag mig. Ska ta dricka lite kaffe så kanske man känner sig lite piggare. Ha en bra dag alla.

Äntligen helg

Så fort helgen är slut så längtar jag efter helg igen. Just nu är jag så less på jobbet så det är inte klokt. Man riktigt känner efter varje mogon om man inte har ont nånstans eller nåt sånt. Ska bli så skönt att ha en vecka semester vecka 44. Ska verkligen njuta. Ska inte göra nåt speciellt idag,bara ta det lugnt.Skönt! Ha de så bra alla! Pussi pussi!

Möte och restaurangbesök

Nyss hemkommen och nyduschad. På eftermiddan hade vi möte (arbetsmöte). Samma gamla saker som togs upp,tråkigt tråkigt! Efter mötet gick Eva,Inger och jag till China Garden och käkade. Tog Kinesisk fyra små rätter och friterade banan med vaniljglass. Asså jag säger bara de...mmm va gott! Är så mätt! Nu ska jag se Halv åtta hos mig. Pussi pussi!

Veckans boktips

"Garp och hans värld" AV: John Irving

Åsså var det dags med en ny vecka igen

Kom hem för en liten stund sen. Har varit hos Matilda på Hudvårdscenter och fick en laserbehandling. Jädrar i min låda vad det gör ont. Men man märker ju att det blir bättre så... vill man vara fin så får man lida pin. (eller vad det nu heter). Nästa gång blir det i januari. Tog en tid för plockning av mina ögonbryn. Har ju semester vecka 44 så på onsdan i den veckan ska jag dit igen. Nu är maten snart klar,är hungrig! Pussi pussi!

Citat

Det är med beröm som med guld och diamanter. Det är så värdefullt just därför att det är så sällsynt.

Fyllda laxrullar

4 stora eller 8 mindre skivor skivad lax. 300 g räkor med skal. 2 stjälkar selleri. 1 dl lätt creme fraiche. 1 pressad vitlöksklyfta. 1/2 tsk ingefära. 1/2 tsk sambal oelek. Ca 1 krm salt. Sallad. Skala och hacka räkorna och strimla sellerin. Blanda creme fraiche med vitlök,ingefära,sambal oelek,räkor och sellerin. Smaka av med salt. Lägg ut laxskivorna och lägg på fyllningen tillsammans med sallad. Rulla ihop. Mmm gott gott!

Godmorgon

Godmorgon söndag och ni andra. Vilken härlig dag det är idag. Solen lyser och det är friskt ute. Dricker min andra mugg för idag. Snart ska jag ut till tvättstugan. Sen ska jag väl plocka undan lite här hemma. Ni ska ha det så bra idag.

Lite fakta om sömn

SOVMAT:Tonfisk,bananer,ost,mjölk,yoghurt,fikon och jordnötssmör. VAKENMAT:Potatis,ris,spagetthi och kaffebröd. ROGIVANDE VÄXTER: Citronmeliss,johannesört,kamomill,lavendel,passionsblom och rosmarin.

Marknad

Idag har jag och Inger varit på mrknad på Vaksala Torg här i Uppsala. Träffade på lite folk som man stod och surrade med. Köpte 16 par strumpor,marknadsgodis,kokosbollar och en jättefin stor ängel. Efteråt åkte vi iväg och åt hamburgare,gott! Fick hoppa in i duschen när jag kom hem för jag frös så in i norden. Fryser lite fortfarande men det går nog över snart hoppas jag.

Veckans boktips

"Tomas,min son" AV: Margit Sandemo

Höst

Träden tappar bladen. Kallare,mörkare och regn. Fåglarna flyttar. Röd,gul och orange. Hösten är vacker.

Ser fram emot vecka 44

Vecka 44 kommer att bli en härlig vecka. Jag har nämligen semester då. En hel vecka. Jag längtar!

Filmtips

Igår köpte jag filmen "FARSAN" av Josef Fares. Med bla Torkel Petersson och Jan Fares. Den var bra! Så den vill jag ge er som filmtips. Pussi pussi!

Välkommen hem

När alla lamporna tänds finns det rum för dig här. Välkommen hem igen.

Djurens sovvanor

Nyfödda delfiner och valar kan avstå från sömn en hel månad efter att de kommit till världen. Det är givetvis inget att rekommendera för oss människor. Vi blir irriterade och förlorar vår förmåga att fokusera och fatta beslut redan efter en enda sömnlös natt. Och det kan få allvarliga konsevenser om man i detta tillstånd sätter sig bakom ratten och kör bil.

Gomorron

Gomorron alla. Lördag morgon och man har varit vaken ett tag. Om 2 timmar har jag tvättstugan. Sen får man se vad det händer och sker. Mår ganska bra idag. Nu vankas det kaffe.

Det blev en Marinara pizza idag

Jag,Tony,Solweig och Roger hade ingen lunch med oss idag så vi blev sugna på kebab. Så vi åkte till Kens på lunchen men när vi väl var där så blev vi sugna på pizza istället. Och dom har ju direkt inga små pizzor heller så när jag hade en liten bit kvar på pizzan så orkade jag inte mera. Fick lämna. Det gjorde Solweig också. Men grabbarna smaskade i sig sina pizzor. Jag är mätt än så det blir nog inge mat idag. Dricker kaffe nu och det räcker för mig det. Jag tog en Marinara pizza med räkor och musslor på. Gott! Skulle va gott med tonfisk också men fanns inte med dom tre sakerna på. Men jag var nöjd ändå! Mmmm! Pussi pussi!

Veckans boktips

"Damernas detektivbyrå" AV: Alexander McCall Smith

Mat

Håller på med maten nu. Tänkte jag skulle jag nån gryta med rotfrukter,krossade tomater,kyckling och ris. Älskar rotfrukter. Korvgryta med rotfrukter är gott. Huga vad hungrig jag blir. Bäst att jag går till köket och fortsätter med maten så den blir klar nångång.

Gomorron

Verkade va en fin dag idag också. Solen är framme iallafall. Usch va snuvig jag är idag. Vill inte bli förkyld igen. Annars mår jag bra... Hur mår NI idag då?

Sea Breeze

12 cl tranbärsjuice. 3 cl blodgrapejuice. 4,5 cl vodka. 2,5 dl isbitar. Blanda ingredienserna i glaset och rör om ordentligt. GLAS:högt glas,30 cl. GARNERING:2 sugrör

Hungrig

Börjar känna mig hungrig nu så jag får väl palla mig till köket nu och börja med maten. Tänkte ha kottletter med pommes frites och bea. Gott gott! Vad ska ni äta idag?

Citat

Ett fynd är något du inte har användning för till ett pris du inte kan motstå

Härliga höst

Tog en härlig höstpromenad till Gränby Centrum. Småhandla lite mat. Ute var det skönt. Solen sken och det var lagom "kallt". Löven var färgglada och fina. Jag älskar hösten! Hösten är så fin!! När jag kom hem öppnade jag både fönstret i sovrummet och balkongdörren i vardagsrummet. In med frisk luft bara... Har satt på kaffe så det är snart klart. Idag mår jag bra. Inge ryggont,inge tandvärk,är inte trött och känner mig glad. Kommer nog bli en bra lördag. Ska ta fram snabeldraken när jag har druckit lite kaffe och sen ska jag bädda rent i sängen. Vad ska NI göra idag då?

RSS 2.0